Opera ekran kartının tüm hızını kullanıyor

BalikŞuşişi

Kilopat
Makaleler
1
Arkadaşlar ekran kartım RX570 ve video izlerken Opera 1300MHz Core clock ve 1750MHz Memory clock kullanıyor. Bunun sayesinde de ekran kartı fanı %35 hızdayken bile 45 derecelerin üstüne çıkıyor. Nedeni nedir veya nasıl engelleyebilirim?

2020.05.13-10.32_01.png

2020.05.13-10.33.png

Son düzenleyen: Moderatör:
Ekran kartları yüksek sıcaklıklara dayanabilir oyüzden korkacak bir şey yok şu anki sıcaklıklar normal seviyede. Bir problem gözükmüyor. Eğer video izlerken sıcaklık 60-70 derece oluyor deseydin o zaman sorun olabilirdi. Ve kesinlikte bir problem olduğu açık ve netti ancak şu anki sıcaklıklar olması gereken seviyelerde.

Daha önceden de belirttim. Opera GX animasyon, ses ve arayüzdeki bazı görsel öğelerden dolayı daha fazla GPU gücüne ihtiyaç duyuyor. Ayrıca haber sistemi, twitch gibi arayüzler de tarayıcıya ayrıca gömülmüş halde çalışıyor. Bu tarayıcının halen deneme aşamasında olduğunu unutmayın.

Opera takıntınız varsa normal Opera ya da Vivaldi tarayıcılarını kullanabilirsiniz.
Aşağıdaki bağlantıda Vivaldi için önerdiğim ayarlar ve sol menüsünü hakkında bilgiler var. Vivaldi eski Opera geliştiricileri tarafından yapıldığı için arayüz ve özellik olarak birbirine benziyorlar.
Twitch ve oyun haberlerini ise belirli sitelerden takip etmenin daha faydalı olduğunu düşünüyorum. Özellikle belirli Türkiye gazeteleri bilgisi olmayan her konuda etiket oluşturuyorlar.
Arama motoru optimizasyonu, web sitelerini arama motorlarının daha rahat bir şekilde anlayabilmesine "taramasına" olanak sağlayacak şekilde arama motorlarının kriterlerine uygun hale getirilerek "web sitesinin optimize edilmesi" hedeflenen anahtar kelimelere ait arama moturu aramalarında yükseltilmesidir.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Daha önceden de belirttim. Opera GX animasyon, ses ve arayüzdeki bazı görsel öğelerden dolayı daha fazla GPU gücüne ihtiyaç duyuyor. Ayrıca haber sistemi, twitch gibi arayüzler de tarayıcıya ayrıca gömülmüş halde çalışıyor. Bu tarayıcının halen deneme aşamasında olduğunu unutmayın.

Opera takıntınız varsa normal Opera ya da Vivaldi tarayıcılarını kullanabilirsiniz.
Aşağıdaki bağlantıda Vivaldi için önerdiğim ayarlar ve sol menüsünü hakkında bilgiler var. Vivaldi eski Opera geliştiricileri tarafından yapıldığı için arayüz ve özellik olarak birbirine benziyorlar.
Twitch ve oyun haberlerini ise belirli sitelerden takip etmenin daha faydalı olduğunu düşünüyorum. Özellikle belirli Türkiye gazeteleri bilgisi olmayan her konuda etiket oluşturuyorlar.
Arama motoru optimizasyonu, web sitelerini arama motorlarının daha rahat bir şekilde anlayabilmesine "taramasına" olanak sağlayacak şekilde arama motorlarının kriterlerine uygun hale getirilerek "web sitesinin optimize edilmesi" hedeflenen anahtar kelimelere ait arama moturu aramalarında yükseltilmesidir.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Peki Vivaldi önerir misiniz? Gömülü VPN'i var mıdır? Hızlı mı? Chrome'dan farkı sadece görüntüsü mü?

Gömülü VPN yok. Ama diğer sol menü, reklam ve izleyici engelleme ayarları var.
VPN lazım olunca Opera yedek tarayıcı olarak tutabilirsin.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı