Opera gizlilik konusunda güvenilir mi?

Opera'yı asla tavsiye etmiyorum.
Çin'e satılan ve veri hırsızlığı yapan bir tarayıcı kullanmak iyi değil.
Son zamanlarda Gaming tarayıcı adında çıkardıkları Opera GX sırf RGB teması ve bir o kadar da berbat VPN özelliği sayesinde kullanılıyor.
Evet bende daha öncesinde Opera kullanıcısıydım ve araştırdığımda Opera'nın aslında diğer tarayıcılara göre daha az güvenli olduğunu anladım.
Tabii ki diğer tarayıcılar hiç veri depolamıyor demiyorum fakat onlar en azından Opera'ya göre daha az veri talebinde bulunmakta.
Vivaldi ve Firefox öneririm.

Ya da Vivaldi ve Firefox çalmayı biliyor da diyebilirsin. Sana kalmış.
Açık Kaynak yazılımın ne olduğu hakkında en ufak fikrin yok, bu nedenle bunu cahilliğine veriyorum.
Gizlilik konusunda en iyisi Tor Browser'dır. Chrome ve Firefox gizlilik bakımdan kötü.
Sen de aynı şekilde.
Ondan da bir şey olacağından değil benim gereksiz tutumum. Ben genelde "oturum açık kalsın", "beni hatırla" gibi opsiyonları tercih ettiğimden her seferinde parola girmiyorum zaten. Ama dediğim gibi problem olmaz. Bilgisayarını güvende tutmak yeterli.
Her linke tıklamamak.
Gereksiz adult sitelerinde ki +60 teyze reklamlarının çağrılarına gitmemek
Bedava item dağıtıyoruz diyen cs go bet sitelerine girmemek
Premium minecraft free account gibi paralı şeyleri beleşe alabileceğiniz (sözde alabileceğiniz) yerlerde dolanmamak önemli. (Bu premium mc muhabbeti de çok anlamsız oyun free sanki de premiumu paralı gibi :D)

PC temiz olduktan sonra tarayıcı özelinde problem kalmaz.
Sen Opera kullandığın sürece istediğin kadar güvenli hisset, tarayıcı başlı başına bir spyware zaten.
Şu anda güvenlik sebeplerinden dolayı Vivaldi'ye geçtim ancak Yandex tabanlı sanırsam değiştirebiliyor muyuz?
Arama motorunu ayarlardan değiştirebilirsin, Yandex ile alakası yok.
Chrome çok RAM yediğinden Operaya geçtim, oynatıcı gibi özelliklerinin çoğunu kullanıyorum hata mı ettim ?
Verilerini Çin'e aktarmak senin için bir sorun değilse hata etmemişsin.

Son düzenleme:
Açık Kaynak yazılımın ne olduğu hakkında en ufak fikrin yok, bu nedenle bunu cahilliğine veriyorum.

Sen de aynı şekilde.

Sen Opera kullandığın sürece istediğin kadar güvenli hisset, tarayıcı başlı başına bir spyware zaten.

Arama motorunu ayarlardan değiştirebilirsin, Yandex ile alakası yok.

Verilerini Çin'e aktarmak senin için bir sorun değilse hata etmemişsin.
Kullandığın Android sistemi de bir açık kaynak, cahilliğine veriyorum.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı