Opera GX gerçekten veri sızdırıyor mu?

raster

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba. Başlıktaki gibi merak ettiğim bazı sorular var. Bunlardan biri mesela bu Opera GX hakkındaki veri sızdırma konusu bu kadar biliniyorsa yayıncılar veya YouTuber'lar nasıl bu tarayıcıyı kullanabiliyor? Ve veri sızdırma olayı gerçekten sadece Opera GX'te mi var?

Kanıt yok. Telemetri topluyorlar. Girdiğin sitelerin güvenilir olup olmadığını online olarak kendi sunucuları üzerinden kontrol ediyor, dolayısıyla girdiğin web-sitelerini biliyor diyebiliriz. Ancak bu adamların veri sızdırdığına dair kanıt yok.

Veri sızdırma değil ama verilerinizi toplayıp belirlediği firmalara satabiliyor. Yayıncı'ların ve YouTuber'ların tarayıcıyla bilgilerinin olduklarını düşünmüyorum, o yüzden kullanıyor olabilirler. Özellikle Opera VPN güvenmeyin derim.

Opera GX değil,genel olarak Opera verilerinizi kullanıyorr. Diğer taraycıların yapıp yapmadığı kesin değil. Yayıncılar para verdikleri için kullanıyor ve insanlar: "şuna bahkk yauv koskoca yayıncı opera gx kullaniyir ben de kullaniyim." diyor ve bu sayede insanlar operaya güvenip indiriyor sizin gibi. Şahsen asla opera önermem. Brave veya Firefox kullanın gizlilik için. Hız için ise Edge.

Veri sızdırma değil ama verilerinizi toplayıp belirlediği firmalara satabiliyor. Yayıncı'ların ve YouTuber'ların tarayıcıyla bilgilerinin olduklarını düşünmüyorum, o yüzden kullanıyor olabilirler. Özellikle Opera VPN güvenmeyin derim.
Vpn olduğu için kullanıyorum. Verilerimi pek önemsemiyorum artık. Ortalık malı olduk iyice.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı