Opera GX vs Opera

Opera'ya bilgisizce Çin casus yazılımı diyenler Opera'nın merkezinin Norveç'te olduğunu ve GDPR yasalarına uymak zorunda olduğunu bilmiyor. Opera'yı kullanan biri değilim ama sırf çoğunluk hissesi Çinlilere satıldı diye casus yazılım diyorsanız o zaman ABD menşeli Edge, Chrome hatta Firefox bile kullanmamanız lazım. Toplanan veriler kısmına bakınca herkes Tor kullansın o zaman. :)

1753532171303.png

Opera'ya bilgisizce Çin casus yazılımı diyenler Opera'nın merkezinin Norveç'te olduğunu ve GDPR yasalarına uymak zorunda olduğunu bilmiyor. Opera'yı kullanan biri değilim ama sırf çoğunluk hissesi Çinlilere satıldı diye casus yazılım diyorsanız o zaman ABD menşeli Edge, Chrome hatta Firefox bile kullanmamanız lazım. Toplanan veriler kısmına bakınca herkes Tor kullansın o zaman. :)

Eki Görüntüle 2543103
Ben Chrome'a da Edge'e de karşı "Verilerimizi satıyorlar." diyorum ve kullanılmaması gerekildiğini söylüyorum. Firefox da son zamanlar da bozuttu zaten ondan onu da önermiyorum. Zen, LibreWolf ve Floorp gibi tarayıcılar verken Opera kullanmak akıl kaarı değil.

Eki Görüntüle 2543103
Zaten Chrome tarayıcı olarak, Google ise arama motoru olarak tüm bilgileri çekiyor. Ayrıca internette suç işlemiyorsanız kim ne yapsın sizin bilgilerinizi...

Ben Chrome'a da Edge'e de karşı "Verilerimizi satıyorlar." diyorum ve kullanılmaması gerekildiğini söylüyorum. Firefox da son zamanlar da bozuttu zaten ondan onu da önermiyorum. Zen, LibreWolf ve Floorp gibi tarayıcılar verken Opera kullanmak akıl kaarı değil.
Sorun şu ki önerdiğin tarayıcılar gönüllü geliştiriliyor. Zen tek kişilik bir üniv. öğrencisi tarafından geliştiriliyor. Floorp aynı şekilde 2 veya 3 japon öğrenciyle geliştiriliyor. Bu tarayıcıların geliştiricileri Firefox'a bağlı. Tarayıcı motorunu geliştirebilecek bütçeleri ve insan gücü yok . Ya görünümünü değiştirip sunuyorlar(Floorp ve Zen) ya da varsayılan telemetrileri kapatıp üstüne varsayılan ublock yüklü hale getirip sunuyorlar(Librewolf). Çoğu iyi performans vermiyor.

@Diamant aslında veri toplanmasına o kadar karşı değilim. Eğer uygulamanın sorunsuz çalışması için belli başlı veriler toplanıyorsa buna tamamım. Ancak bu verilerin toplanıp reklamcılarla paylaşılmasına karşıyım. Çoğu insan da bu yüzden chrome, edge ve opera gibi tarayıcılara karşı bunu anlayabiliyorum. Ama alternatif olarak Firefox çatalları kullanayım desen çok küçük ekipler tarafından geliştiriliyor. Çoğu zaman iyi performans alamıyorsun.

Opera'ya bilgisizce Çin casus yazılımı diyenler Opera'nın merkezinin Norveç'te olduğunu ve GDPR yasalarına uymak zorunda olduğunu bilmiyor. Opera'yı kullanan biri değilim ama sırf çoğunluk hissesi çinlilere satıldı diye casus yazılım diyorsanız o zaman ABD menşeli Edge, Chrome hatta Firefox bile kullanmamanız lazım. Toplanan veriler kısmına bakınca herkes tor kullansın o zaman. :)

Eki Görüntüle 2543103

Kimse Opera sadece veri topluyor diğerleri toplamıyor demedi🤣 kendi kendine direk Opera'yı savunmaya geçmişsin. Google Chrome, Edge gibi tarayıcılar zaten verilerimizi alıyor ve satıyor. Kimse satmıyorda demedi. Opera'nın veriler konusunda net bir bilgisi bile yok. Ben o çocuk tarayıcısına verilerimi vereceğime gider Brave veya Firefox tabanlı düzgün bir şey kullanırım en azından verilerimin nereye gittiğini az çok bilirim.

Attığın tabloda tarayıcıdan çok arama motorlarını karşılaştırmışlar gibi. Arama motorları ayrı bir şey zaten.

Ücretsiz bir uygulama kullanıyorsan veri verme üzerine işler yürüyor zaten. Önemli olan verilerimizi kime satması için izin verdiğimiz.

Zaten Chrome tarayıcı olarak, Google ise arama motoru olarak tüm bilgileri çekiyor. Ayrıca internette suç işlemiyorsanız kim ne yapsın sizin bilgilerinizi...

O iş tam olarak öyle çalışmıyor metadata'nı topluyor senin kullanıcı profilini oluşturup reklamverenlere satıp senin üzerinden para kazanıyor bunu milyar kullanıcıya yaptığın zaman inanılmaz bir havuz oluşuyor. Kullandığın browserin privacy policy gibi kısımlarını okuyarak az çok ne kadar veri kullandığı hakkında tahminlerde bulunabiliyoruz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı