Opera ve veri ihlali uydurması!

Ona gerek yok dostum. Ondan daha iyi ve performanslı, gizliliğe önem veren tarayıcılar var.
Yok zaten o işin abartı kısmıydı. Vivaldi'nin çok bir veri aldığı söylenemez.
Hangi tarayıcı?
Soğanlı tarayıcı. 😆 (Tor)
Google Chrome varken Opera,Edge boş.
Evet 1 sekme ile yüksek tüketimi olan Chrome. Edge performans açısında gördüğüm en iyi tarayıcılardan birisi.

Son düzenleme:
Evet 1 sekme ile 1 GB RAM'i Chrome yesin. Edge performans açısında gördüğüm en iyi tarayıcılardan birisi.
Milattan kalma Chrome kullanırsan Opera da RAM'ı sömürür.

Hem Canary 90, hem Chromium, hem de Chrome stable 88 ile denedim. RAM tüketimi Basilisk ve Vivaldi ile ortalama aynı.

Bugünlerde herkesin 10 tane Reddit linki atarak çökerttiği Opera'nın çok gizli (!) olan veri ihlali olayına değineceğim. Lütfen konuyu okumadan cevap vermeyin.

Reddit'te atılan 10 tane link ile veri çalmış olmuyor. Öncelikle durumu sadece kullanıcı bazında düşünmeyelim. Opera diğer Chromium tabanlı tarayıcılara eklenti ile gelecek özellikleri entegre getirince kullanıcıların odağı oldu. Herkes birbirine Opera önermeye başladı. Bu durumu anlatmaya gerek yok sanırım. Her tarayıcı önerisi konusunda Opera gibi tarayıcı görmedim. Diyenleri görmemiş olamazsınız.

Opera yıllardır alamadığı kullanıcı kitlesini bu önermeler sonrasında topladı. Diğer firmalar bu hızlı yükselişi daha başlamadan bitirmek istediği için ortaya veri ihlali olayını attılar. Reddit'te herkes konular açmaya vs. başladı. Bir anda Opera kullanımı düşmüştü. Diğer firmalar istediğini başardı.

Bir de olayı devletler olarak düşünelim. Opera'nın veri çaldığı diğer kullanıcılar tarafından apaçık görünürken ve herkes elinde kanıt ile gitmesine rağmen niye hiçbir yaptırım uygulanmıyor? Daha geçtiğimiz aylarda Apple telefonları yavaşlattığı için milyonlar ödedi. Şimdi Opera veri çalarken devletler gözünü kapalı mı tutuyor? Bu durumun gülünç olması dışında hiçbir açıklaması bulunmuyor.

Buradaki konuda yeterince tartıştık ancak verdiğim cevaplara karşılık aldığım cevap "sana acıyorum" cevabı oldu. Sonra konu sahibi konuyu buraya taşıdı. Kendisi insanlara Vivaldi önerip Vivaldi balon diyen birisi.

not: Kimseye Opera önermiyorum, Opera kullanmıyorum ve Opera'yı savunmuyorum. Yukarıda anlattığım olaylar veri ihlali ile ilgilidir.​

Aman da aman. Yine benim üzerime göndermeler falan :D.
Bugünlerde herkesin 10 tane Reddit linki atarak çökerttiği Opera'nın çok gizli (!) olan veri ihlali olayına değineceğim. Lütfen konuyu okumadan cevap vermeyin.

Reddit'te atılan 10 tane link ile veri çalmış olmuyor. Öncelikle durumu sadece kullanıcı bazında düşünmeyelim. Opera diğer Chromium tabanlı tarayıcılara eklenti ile gelecek özellikleri entegre getirince kullanıcıların odağı oldu. Herkes birbirine Opera önermeye başladı. Bu durumu anlatmaya gerek yok sanırım. Her tarayıcı önerisi konusunda Opera gibi tarayıcı görmedim. Diyenleri görmemiş olamazsınız.

Opera yıllardır alamadığı kullanıcı kitlesini bu önermeler sonrasında topladı. Diğer firmalar bu hızlı yükselişi daha başlamadan bitirmek istediği için ortaya veri ihlali olayını attılar. Reddit'te herkes konular açmaya vs. başladı. Bir anda Opera kullanımı düşmüştü. Diğer firmalar istediğini başardı.

Bir de olayı devletler olarak düşünelim. Opera'nın veri çaldığı diğer kullanıcılar tarafından apaçık görünürken ve herkes elinde kanıt ile gitmesine rağmen niye hiçbir yaptırım uygulanmıyor? Daha geçtiğimiz aylarda Apple telefonları yavaşlattığı için milyonlar ödedi. Şimdi Opera veri çalarken devletler gözünü kapalı mı tutuyor? Bu durumun gülünç olması dışında hiçbir açıklaması bulunmuyor.

Buradaki konuda yeterince tartıştık ancak verdiğim cevaplara karşılık aldığım cevap "sana acıyorum" cevabı oldu. Sonra konu sahibi konuyu buraya taşıdı. Kendisi insanlara Vivaldi önerip Vivaldi balon diyen birisi.

not: Kimseye Opera önermiyorum, Opera kullanmıyorum ve Opera'yı savunmuyorum. Yukarıda anlattığım olaylar veri ihlali ile ilgilidir.​

Dostum Vivaldi hakkında düşüncelerimin değiştiğini söyledim. Hala çarpıtma derdindesin.

Atılan 10-15 linkin çoğu birbirinin kopyası zaten. Bazısı spekülasyon, bazısı sync hizmetinin patlatılmasıyla ilgili. Birkaç tanesinde de konuyla alakasız bir şekilde zararlılardan bahsedilmiş. Opera hakkında genel olarak bilmeniz gereken şeyler sosyal medya ve reklam hizmetleri ile entegre oluşu, bu da tarayıcı üzerinden o hizmetleri kullandığınız sürece geçerli diye biliyorum. Yavaş diyenleri hiçbir zaman anlamadım zira tarayıcı zaten Chromium tabanını kullanıyor ve bence Edge ve Brave'den kısmen daha hafif.

Tabii şaibeli bir Çinli şirketin parmağının dokunduğu hiçbir ürünü kullanmam diyorsanız orası ayrı.

download.jpg

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı