Opera vs Edge?

• Konuyu başlatan ghent
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 10
  • Görüntüleme 4.147

ghent

Hectopat
Makaleler
1
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Meslek
Pilot
Selamlar.

Uzun bir süre boyunca Chrome kullandım, ancak Google'in kullanıcıların herşeyini takip etmesi ve kaydetmesi sebebiyle Chrome kullanmayı bıraktım. Bir süre Vivaldi ile devam ettim, Windows 10 Anniversary Update'den itibaren Edge kullanmaya başladım. Şu an Opera kullanıyorum.

Güvenlik açısından Edge ile Opera arasında hangi tarayıcıyı tercih etmeliyim? Windows 10 Defender ile Edge'in birleşik çalıştığını okudum sitesinde, Opera'da ise VPN ve AdBlocker tarayıcıya entegre geliyor. Aynı zamanda Edge'de entegre flash player var.

Yorumlarınızı rica ediyorum. Lütfen sadece tarayıcı güvenliği ve gizlilik açısından yorumlayınız.

Aslında Vivaldi'yi seviyordum, özellikle arka plan renginin siteye göre değişmesini, aynı tab'de 4 sayfa görebilmeyi falan. Ancak açılış hızı çok yavaş, sayfa yükleme hızı diğerlerine göre yavaş çünkü sayfa rengini ayarlamaya çalıştığı için ordan kaybediyor, cihazlar arası senkronizasyon olmadığı gibi, yer imleri veya şifreler gibi şeyleri yedekleme hesabı yok, bir de nedense güvenli gelmiyor.

Vivaldi zaten Opera'dan ayrılan CFO'nun kurduğu bir program. Opera'da Vivaldi'de olan herşey var, üzerine bir de VPN ve tarayıcı içinde AdBlock var. Opera'da da entegre flash yok, bir de bazı siteleri açamadı. Otel'deki ağa bağlandığımda otomatik bir sayfa açması gerekiyor kullanıcı adı vs. girebilmek için, Opera sayfayı göstermiyor, Edge'e kopyalayınca görebildim.

Edge'de biraz kişileştirebilme seçeneği olsa aslında en iyi tarayıcı bence.
Bende açılış hızı bakımından en iyisi vivaldi ve açamadığı hiç bir site olmadı 2 haftadan beri kullanıyorum baya hoşuma gitti. Güvenlik bakımından bir bilgim yok.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı