Opera vs Microsoft Edge

Microsoft Edge VS Opera


  • Oy verenlerin toplamı
    81
  • Anket kapandı .
Şu ana kadar Opera, Firefox, Brave ve ara sıra Edge kullandım. Benim sıralamam şu şekilde:
Firefox > Chrome = Edge > Brave = Opera
Firefox gayet stabil, güzel bir tarayıcı. Opera'dan geçtim. Opera'da kasma, takılma sorunları oluyordu ve çeşitli eklentiler düzgün çalışmıyordu. Edge de fena değil ama pek hoşlanmıyorum. Firefox arayüz olarak ve Firefox 89.0'daki hız tahminim hiçbir tarayıcıda yok. Tek dezavantajı RAM. Eğer 6 GB üstü bir RAM'iniz varsa problem yaşamazsınız. Şuanda YouTube . 2 Technopat sekmesi ve WhatsApp Web açık. 5-6 tane de eklenti var. 1 GB'a yakın kulllanıyor ama hakkını veriyor.
 
Edge tabii ki de.

Eskiden Chrome bağımlısı biri olarak şu an Edge kullanıyorum ve fazlasıyla memnunum.
Opera da kullanmışlığım var ama Opera'nın tasarımı bir süre sonra beni çok sıkmaya başlamıştı.
 
Sana tek bir soru soracağım dostum, Microsoft Edge mi? Firefox mu? Yoksa Vivaldi mi? Bana hangisini önerirsin? Her türlü örneği göze alarak soruyorum.

Yukarıda da açıkladığım gibi Firefox iyidir ama Edge de olabilir. Tercih meselesi. Ama benim pek hoşuma gitmiyor. Ama onu da kullanabilirsin. Hoşuna giderse devam et. Gitmezse Firefox'ya da Chrome üzmez. Bu yazıyı okumanı öneririm. Bundan dolayı RAM kullanıyor ve çökme, donma, kasma gibi şeyler gerçekleşmiyor. Ayrıca Mozilla gönüllü bir kuruluş ve Firefox açık kaynak kodlu bir yazılım. O yüzden herhangi bir güvenlik sorunu olmaz.
 

Geri
Yukarı