Opera'nın verileri toplayıp satması

Librewolf kullanmadım adını bile ilk defa duydum bilgim yok.

Bunun dışında devlet sırrı taşımıyorsanız uygulamaların veri toplamasına bu kadar takılmanıza gerek yok, toplanan veriler uygulamanın kullanım verileri size ait kişisel veriler değil. Son zamanlarda çok fazla gizlilik adı altında bazı markaların gereksiz adının kirletildiğini görüyorum, bu telemetri uygulaması bir ya da iki uygulama tarafından yapılan bir şey değil bilgisayarınızın çalıştırdığı işletim sisteminden tutup en ufak şeylere kadar hepsinde var.

Opera ayarlarından gizlilikle ilgili düzenlemeler yapılabilir, veri toplanımı minimuma indirilebilir. Adguard DNS veya programı kullanılarak telemetrinin de engellenmesi sağlanabilir.

Bunun dışında devlet sırrı taşımıyorsanız uygulamaların veri toplamasına bu kadar takılmanıza gerek yok, toplanan veriler uygulamanın kullanım verileri size ait kişisel veriler değil. Son zamanlarda çok fazla gizlilik adı altında bazı markaların gereksiz adının kirletildiğini görüyorum, bu telemetri uygulaması bir ya da iki uygulama tarafından yapılan bir şey değil bilgisayarınızın çalıştırdığı işletim sisteminden tutup en ufak şeylere kadar hepsinde var.
Saçma düşündüğünüzü düşünüyorum. Şahsen telefonumda GMS vs. bulunduruyorum fakat bu telemetriler çok yüksek miktarlara satılıyor ve markaların ürünü oluyorsunuz adeta. Telemetri toplamayan birçok OS ve uygulama bulunuyor.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı