Orduda köpeklerin kullanılması doğru mu?

Orduda köpeklerin kullanılması doğru mu?

  • Doğru.

    Oy: 66 97,1%
  • Yanlış.

    Oy: 2 2,9%

  • Oy verenlerin toplamı
    68
TSK eğitim verdiği köpeklerin bakımını iyi yapıyor, çoğu akıllı ve atletik durumda oluyor zaten.

Tüm hayatını barınakta, sokakta veya 30m² bir yerde geçirmesinden daha kötü olmuyor yani. Ordudaki kişilerin direkt tespit edemeyeceği şeyleri köpekler oyun oynar gibi buluyor, bunun da bize yararı dokunuyor. Ortada büyük bir tehlike olduğunu düşünmüyorum.
 
Bildiğiniz üzere Türk Silahlı Kuvvetlerinde ve Emniyet Genel Müdürlüğünde köpeklerden çok yararlanılıyor. Terör örgütlerinin cephaneliklerini bulmakta, kaçırılan insanların izini sürmekte, narkotik operasyonlarda ve daha birçok konuda köpekler kolluk kuvvetlerine çok yardımcı oluyor.

Birkaç gün önce TSK için eğitim gören köpekler hakkında bir video izliyordum ve bu yoruma denk geldim:

Eki Görüntüle 895617
Yorumu yapan arkadaş kağıt üstünde haklı aslında. Operasyonlarda köpeklerin kullanılması az da olsa onların hayatını tehlikeye sokuyor. Ama şöyle bir şey de var, TSK için eğitilen köpekler veteriner kontrolünde eğitiliyor, besleniyor ve her gün sağlık kontrolü yapılıyor. Yani sokaktaki bir köpeğe göre çok daha iyi bir hayat yaşıyor. O yüzden ben bu yoruma katılmıyorum. Sizlerin de fikrini almak isterim, iyi sosyaller.
Şimdi, O yorumu yazan kişiyi bulacağım.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
 
Hayvanlar çağlar boyunca pek çok işte yardımcı olması için kullanılmış. Tarla çekince sorun yok, yük taşıtınca sorun yok, bütün gece bahçede evi koruma görevi verince sorun yok, etinden, sütünden ve yumurtasından yararlanınca sorun yok, kadınların ufak tür köpekleri süslü püslü giydirip kucaktan kucağa süs niyetine kullandıklarında sorun yok ama hayati önem taşıyan konularda kullanılınca sorun oluyor öyle mi?
 
İnsan kullanılmasından iyidir, köpekler bize hizmet etmek için var. Bence doğru.
Ben de katılmıyorum o yorumu yazan kişiye. Sokaktaki bir hayvandan daha iyi yaşıyorlar gerçekten. Çok önemli operasyonlarda büyük payları var o hayvanların. Ama hiçbir hayvan sana hizmet etmek için yaratılmadı :D.
 

Geri
Yukarı