Orijinal olmayan ISO kullanan bilgisayarcı kalmış mıdır?

Orijinal olmayandan kastınız otomatik etkinleştirme için modlanmış olan ISO'lar mı?

Yani onun gibi ancak bildiğim kadarıyla modsuz bir şekilde de orijinal olmayan ISO dosyası var internette.

Nereden bilelim hocam? Microsoft'tan indirmek yerine warez, fullprogramlar gibi internet sitelerinden yüklüyorlardır. Bu tarz internet sitelerinde “orijinal” diye yayınlanan ISO dosyaları değiştirilmiş olabilir. ISO dosyalarının SHA değerini araştırmak lazım aslında.

ISO dosyası değiştirilince ne oluyor ki.
 
Yani onun gibi ancak bildiğim kadarıyla modsuz bir şekilde de orijinal olmayan ISO dosyası var internette.



ISO dosyası değiştirilince ne oluyor ki.
Değiştirmekten kasıt, içerisine zararlı/gereksiz yazılım yerleştirilebilmesi.
 
Hocam ama artık bilgisayarcılar akıllanmamış mıdır?



Peki bu herhangi bir antivorüs ile tespit edilebiliyor mu?
Antivirüsler tespit edebilir fakat en düzgün yöntem bilgisayarcıya format attırmayıp kendin elle atmak.
 
ISO dosyası değiştirilince ne oluyor ki.
Her şey olabilir. Örneğin X bir internet sitesi “orijinal” adı altında zararlı yazılım yerleştirdiği bir ISO dosyası yayınlamıştır ve bilgisayarcılarda bilmedikleri için bu ISO dosyası ile kurulum yapıyordur.
Peki bu herhangi bir antivorüs ile tespit edilebiliyor mu?
Yüklediğim Custom ISO dosyalarından zararlı yazılım tespiti alamadım. Zararlı yazılım yerleştirildi ise KMSPico gibi tespit edilemiyorlar.
 
Orijinal kullanan var mıdır sormak lazım bence :) çoğu modlu kullanıyor performans Edition falan çok o tarz ISO'lar var ama çok daha verimli oluyor olmuyor değil. :)

Yani benim bilgisayarcıma sen benim bilgisayarıma temiz kurulum atarken Windows dosyasını Microsoft'un orijinal sitesinden mi indiriyorsun diye sordum evet Microsoft'un orijinal sitesinden dedi bence modlanmış veya orijinal olmayan kullanan bilgisayarcıların sayısı bir hayli azalmıştır.
 
İyi günler Windows'umun orijinal olup olmadığından bir süredir şüphe ediyordum bundan dolayı dün gidip bilgisayarcıya sen benim bilgisayarıma temiz kurulum atarken Windows dosyasını Microsoft'un orijinal sitesinden mi indiriyorsun diye sordum. Evet Microsoft'un orijinal sitesinden dedi ancak benim her zaman aklıma o adamın benim bilgisayarıma Windows'u yüklerken orijinal sitesinden indirmeyip daha sonra benim bilgisayarıma temiz kurulum attıktan sonra Windows'un orijinal sitesinde olduğunu öğrenmiş gibi hissediyorum ve bu hiç gitmiyor. Bir de adamın yalan söyleyebilecekmiş gibi hissediyorum ve bunlar gibi daha bir sürü şeyler geliyor aklıma sizce adamın söylediğinden de yola çıkarak bu dediğim şeyler olabilir mi?
 
Son düzenleyen: Moderatör:

Geri
Yukarı