Orta fiyatlı vs pahalı ürünler

darkgamer

Hectopat
Katılım
21 Ocak 2019
Mesajlar
553
Ben genelde pahalı bir ürün alınca mutlu olmam çünkü zaten bir sürü para vermişim. Ucuza bir ürün alınca da mutlu olmam çünkü oda beklentimi ve ihtiyacımı karşılamaz. Ama orta fiyat bir performans ürünü alırsam hem beklentimi ve ihtiyacımı karşılar hem de ürüne fazla para vermem. Siz alışveriş yaparken ucuz, orta, pahalı ürünlerden hangisini tercih ediyorsunuz?
 
Araştırıp, deneyimlerinden memnun kalıp önerenlere bakarak alıyorum. Fiyata bakmıyorum, başkalarının bu konuda ne düşündüğünü umursamıyorum. Sen neden umursuyorsun?
 
Pahalı olunca daha çok iş görüyor diye bir şey yok.Olabildiğince aralarından hangisi daha iyiyse ya da hangisi ihtiyacımı tam anlamında karşılayabiliyorsa onu tercih ederim.Ancak bir ürüne bakmadan öncesinde bir fiyat limiti koyarım kafamda.
 
Duruma göre, çoğu vakit tercih ettiğim ürünlerin "pahalı" kısma kaydığını fark ediyorum çünkü orta fiyatlı ürünlerin çoğu günümüzde daha çok tercih edildiği için kalite yıkımına uğratılıyor. Çöp ürünlere premium ambalajı yapıp ulaşılabilir fiyata pazarlıyorlar.

Ederi 8 lira olan ürüne 10 lira ödemek, ederi 3 lira olan ürüne 5 lira ödemekten daha f/p oluyor.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı