Ortak ağlar güvenli mi?

giberellin

Megapat
Mesela bir kafeye gidip oranın Wi-Fi'sine bağlanmak sıkıntı oluşturur mu? Telefondaki fotoğraflar dosyalar vs ağ üzerinden Wi-Fi sahibine aktarılabilir mi? Nasıl bir sorun oluşturur güvenlik açısından?

Günümüzde neredeyse her yer HTTPS kullandığı için bir sorun olmayacaktır. Çok takıntılıysanız VPN kullanabilirsiniz.

Mesela bir kafeye gidip oranın Wi-Fi'sine bağlanmak sıkıntı oluşturur mu? Telefondaki fotoğraflar dosyalar vs ağ üzerinden Wi-Fi sahibine aktarılabilir mi? Nasıl bir sorun oluşturur güvenlik açısından?

Yani kesin olarak güvenilir diyemeyiz ama pek sorun olacağını da zannetmiyorum.

Abartılı bir sorun çıkacağını düşünmüyorum ama ne olur ne olmaz diye hemen bağlanmayın o ağlara
Ders videosu izlemek için gireceğim sadece öyle girip her yere şifremi vs yazmam zaten ama güvenemedim yine de

Hayır, dosyalarınıza erişim sağlanamaz. Girdiğiniz site HTTPS kullanıyorsa şifrenizi de göremez. Günümüzde tüm popüler platformlar HTTPS kullanır.

Dosyalara erişim nasıl bir süreç böyle bir şey olması için ne gerekir

Dosyalara erişim nasıl bir süreç böyle bir şey olması için ne gerekir?

Kendiniz local ağ içerisinde herhangi bir dosyayı bilerek paylaşıma açmadığınız veya local ağda herhangi bir port açmadığınız sürece sorun olmaz. Sizin kullanım senaryonuzda (ders videosu izlemek) endişelenecek hiçbir durum yok.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı