Ortalama bir kedinin aylık masrafı nedir?

Aldığın mamaya bağlı. Bizim kedimizin özel mama yemesi gerekiyor o yüzden biraz maması pahalı. Mama masrafı dışında aşısı falan olmazsa sadece kum masrafı oluyor.
 
Bu çok değişken. Kullandığın mamanın kalitesinden tut, kullandığın kuma ve götürdüğün veterine göre değişir.

Dandik mama kullanıp ileride problem yaşamamak lazım. O yüzden iyi bir mama kullanmak şart. Şu an 3 kilo ortalama bir mama en az 500-600 TL. Günde vereceğin miktar kedinin kilosuna göre değişiyor. Ortalama 40-50 gr verdiğini farz edelim. 2-2.5 ay arası gider bu mama. Yani aylık 250-300 TL mama masrafı olur.

Kumda da kalitesine göre değişmekle birlikte 75-500 TL arası değişiyor. Benim kullandığım kum 110 TL. Ucuz bir kum ama memnunum. Pahalı kumlarda kullandık fakat bunun kadar memnun kalmamıştım. Kumun markası: Amazon.com.tr

Bu kumda aylık masrafı. Her ay bir paket kullanıyoruz. 250-300 mama demiştik. 110-120 de kuma sayarsak 360-420 TL arası kum ve mama masrafı oldu. 2 ayda bir de parazit aşıları oluyor. Şu an iç dış paraziti 400 TL'ye yaptırıyorum. 2 ayda bir yapıldığını düşünecek olursak 200 TL'de aylık parazit masrafı. Kedi maltı var. 2 ayda bir kere alıyorum onu da. Kullandığım malt pahalı fakat ortalama kalitede bir maltı sen 150-200 arasına bulursun. 200 desek buna da aylık 100 TL diyebiliriz.

660-720 TL arası bir masraf oluyor aylık.

Senelik aşıları hesaba katmadım. Kuduz, karma gibi aşılar parazit aşısından daha pahalı ama senede bir kez yapılıyor. Bunlar hesaba dahil değil.

Onun dışında kısırlaştırma işlemini de hesaba katmıyorum. Hayatında 1 kere olacak bir şey olduğu için. Benim kedim 9 aylık. 2 ay önce kısırlaştırma işlemi ve kan sayımı yapıldı. 3500 TL para verdim bu işlemler için.

Arada bir ödül maması, yaş mama vs alınıyor bunları da hesaba katmadım.

Yani uzun lafın kısası eğer alacağın ürünler ortalama kalitede olacaksa, gidip en ucuz mamayı verip hayvana eziyet etmeyeceksen minimum 650-750 TL arası bir gider oluyor. Daha bu masrafın içine katılmayan birçok şey var dediğim gibi. Mesela veterinerlik bir durum olsa en ufak bir işlem bile 500-600 TL neredeyse. Ciddi bir durum olsa bir ameliyat dünya para tutuyor.

Kedi mamasını 3 kg yerine 10 kg alıp daha uyguna da getirebilirsin ama ben öyle yapmıyorum. Bayatlıyor çünkü. 2 tane de köpek var bizde onlara 17 kg çuval olarak alıyoruz mamayı çünkü 1.5 ayda bitiriyorlar ama kedi 10 kg mamayı yiyene kadar 1 sene geçer bundan dolayı mantıklı değil.

Lütfen bir heves ile hayvan alıp daha sonra sokağa atmayın. Bu masrafları ödeyebilecekseniz ve ona sağlıklı ve konforlu bir yaşam sürebilecekseniz hayvan sahiplenin.

Senelik aşılar toplamda ne kadar ediyor hocam, siz en son ne kadar harcadınız?
Mama ve kum gibi masrafları çok rahat karşılayabilirim ama senelik aşılar hakkında bilgim yok.
Evde olacak kedi, bu yüzden dış parazit yaptırmama gerek var mı bilmiyorum.
 
Sokakta çöp suyu içmiş tekir alacaksa evet haklısın onlarla kuru fasulye pilav bile yersin karşılıklı ama arkadaş yavrudan bahsediyor dokunsan hasta oluyor onlar öyle ucuz olsun önümüze bakalım diyemezsin.
Tekire sallamandan anladığım kadarıyla kalıtımsal hasta olan ırk bir kediye bakıyorsun. Tamam senin masraf doğru o zaman. Ücretli sahiplenmeye devam.
 
Senelik aşılar toplamda ne kadar ediyor hocam, siz en son ne kadar harcadınız?
Mama ve kum gibi masrafları çok rahat karşılayabilirim ama senelik aşılar hakkında bilgim yok.
Evde olacak kedi, bu yüzden dış parazit yaptırmama gerek var mı bilmiyorum.
Evet gerek var. O işler öyle olmuyor hocam maalesef. Hepimizin kedisi evde zaten, dışarıda değil ama mecbur yaptırmak zorundayız. Önemli.

En son 4-5 ay önce yaptırmıştım sanırım senelik aşılarından birini. 600 yada 800 TL ödemiştim tek bir aşıya ama tam olarak hatırlamıyorum ne kadar ödediğimi. Şuan fiyatlar artmıştır haliyle.
 
Tekire sallamandan anladığım kadarıyla kalıtımsal hasta olan ırk bir kediye bakıyorsun. Tamam senin masraf doğru o zaman. Ücretli sahiplenmeye devam.

Ücretli sahiplenmeye sonuna kadar karşıyım bayağı ön yargılı bir yanıt vermişsin benim yazım işin esprisiydi ama anlaşılmadı belli ki...
 
Hocam olduğunuz ilde üniversitenin Veterinerlik Fakültesi varsa kedinin sağlık sorunlarını daha uyguna yaptırabilirsiniz.Yoksa Belediyelerde sadece aşı için çok az miktar para alıyorlar.Mama durumuna gelirsek en kötü felix,friskies türevi mamalar kullanmanızı tavsiye ederim.
Acil bir durum olmadığı sürece özel veteriner kliniğine götürmenizi tavsiye etmem.Belediyeler ve Veterinerlik fakülteleri aşılar için en fazla 250-300₺ alıyor
 
Merhaba, yavru veya 1 yaşında bir kedi sahiplenmek istiyorum.
Ortalama masrafları ne olacaktır, mama, kum vesaire ne gibi masrafları var ve aylık kaç para çıkarmam gerekir?
Kedinin iştahina bagli. Çok yerse çok dışkılar haliyle hem mama hem de kum surekli almaniz gerekir.
 
Bende kedi besliyorum daha yeni 1 yaşına girdi yaşına girmeden önce aşılar aylık yaşından sonra 3 ayda 1 yapılıyor. Kum ve mama aylık yenilemen gerekiyor 1.5 kg mama 1 ay yetiyor bize. 5 kg kumda 1 ay yetiyor. Kediler temiz oldukları için kumlarını sürekli değiştirmen gerek yoksa kumuna değil temiz bulduğu nere varsa oraya tuvaletini yapar. Mamasının temiz olduğundan emin olman lazım yoksa yemiyor 2 günde 1 değiştirirsen iyi olur zaten 2 günde bitiriyor kabındaki yemeği. Aynı şekilde suyunuda günlük değiştirmen lazım kıl mıl görürse hayatta içmez. Bu arada iç dış parazit aşısı için 350 alıyor. Ama en ufak hastalıkta veteriner masrafı ilaçları falan çok tutuyor.
 

Geri
Yukarı