Ortalama bir kedinin aylık masrafı nedir?

sharp44

Decapat
Katılım
11 Şubat 2022
Mesajlar
357
Çözümler
4
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhaba, yavru veya 1 yaşında bir kedi sahiplenmek istiyorum.
Ortalama masrafları ne olacaktır, mama, kum vesaire ne gibi masrafları var ve aylık kaç para çıkarmam gerekir?
 
Son düzenleme:
Her ay mama ve kum almazsın zaten toplu şekilde alıp depolarsın bu ikisini çıkarınca aylık masrafı 500-1000TL arası olur alacağın markalara göre değişiyor bayağı. En çok para veterinere gider her zaman Allah göstermesin en ufak bir öksürmesinden bile birkaç bin TL'den bile olabilirsin.
 
Her ay mama ve kum almazsın zaten toplu şekilde alıp depolarsın bu ikisini çıkarınca aylık masrafı 500-1000TL arası olur alacağın markalara göre değişiyor bayağı. En çok para veterinere gider her zaman Allah göstermesin en ufak bir öksürmesinden bile birkaç bin TL'den bile olabilirsin.

Mama+kum için ortalama 500-1000 arası mı para harcamalıyım yoksa mama ve kum hariç masraflar için mi hocam anlayamadım?
 
Biz bir kaç ay bakmıştık, mama falan vermedik ev yemeği yedi paşa paşa. Geceleri böcek falan avlıyordu aslan parçası. Çok da hanım evladı yetiştirmemek lazım kediyi. Kedi gibi kedi olsun öyle “ayyy ben yaş mama yimem stres yapcam hasta olcam” diye yumuşakçalar çevirmemek lazım. Tabi sokak kedisiydi bizimki, yolda bulup almıştık. Ev kedisi, petshop kedisi başkadır.
 
Hocam mama iyi bir şey alacaksanız ortalama olarak aylık 250 TL gibi bir masrafı olur kedi çok yiyorsa biraz artabilir. Ama yine daha uygun mamalar da var. Orta kalitede olanlar. Onları alırsanız eğer daha düşük olur mama maliyeti. Belki yarı yarıya düşer. Sonrasında kum alacaksınız o da zaten marketlerde var. 10 LT topaklanan kum 2 ay gider genelde takribi. Belki daha fazla emin değilim. Bunlar standart aylık masraflar. Ama ilk aldığınızda aşıları olacak, kısırlaştırma operasyonu illa olacak ve masraf çıkar biraz. Bir de 3 ayda bir iç dış parazit yaptıracaksınız. Kedi evde olacaksa dış paraziti kışın yapmasanız da olur ama iç parazit kıymetli her zaman. Yani aslında sizin aylık gideriniz 200 lira da olabilir ama veteriner masraflarınız ve ilk başta alacağınız malzemeler değişiklik gösterir. Yakında bir veteriner kliniği varsa bence gidin ve ben bir kedi gördüm sokakta. Sahiplenmek istiyorum. Aşıları ne kadar tutar. Ücretler nasıl bana bilgi verir misiniz diye sorun. Altından kalkıp kalkmayacağınızı asıl o rakamlar belirler. Çünkü orada fiyatlar daha hızlı ve acımasız yükseliyor. Bizde hem kedi hem köpek var. Bizim aylık masrafımız biraz yüksek çünkü köpüşün kalıcı rahatsızlığı var. Kedi onun yanında masrafsız valla kendi kendine takılıyo. Ama tabi yine de enflasyon ile ön görülebilir kesin bir rakam bulmak imkansız. Bir de hayvanı alıp daha sonra sokağa geri bırakmak daha üzücü. Geçici yuva olabilirsiniz belki öncesinde denemek için. Kolay gelsin umarım çok kafanızı karıştırmamışımdır.
 
Kum çok pahalı değil, mamalar markaya göre değişir, sadece bu ikisini hesaba katarsak arkadaşın dediği gibi 500-1000 arası bir masrafın olur. Ama ilk zaman aşıları falan da var tabi,tüm aşılarına 2-3 bin gider. Yine aynı şekilde ne zaman ne çıkacağı belli olmaz, Allah korusun bir rahatsızlığı çıkarsa veteriner masrafları epey tuzlu. Gerçi çıkmasa da rutin kontrolleri oluyor aylık veterinerde. Tüylü bir kediyse traş olayı var. Yani kendi kazancın yok ise veya ailenden bu konuda maddi olarak onay almadıysan iyi düşünerek hareket et.
 

Geri
Yukarı