Ortalama bir lise kötü bir gelecek mi demek?

Redflag

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba bugün yapılan LGS sınavında 8 yanlış 9 boşum çıktı. Geçen yazın başından beri çalışıyordum. Okulun denemelerinde 1.olduğum da oluyordu. Fakat sınavda yanlış taktik ve bu kadar zor beklememem nedeniyle berbat bir sonuç çıkardım. Sözelim tam, fakat tüm yanlış ve boşlar sayısaldan. Çok üzgünüm. Büyük olasılıkla sınavla öğrenci alan bir okul kazanamayacağım. O yüzden şimdiden sorayım dedim, önümdeki 4 yıl düzenli bir şekilde çalışıp iyi bir üniversite kazanabilir miyim? Yoksa umutsuz vaka mıyım bilemedim. Ne tavsiye edersiniz? :(:(

Son düzenleyen: Moderatör:
Örnek vermek gerekirse; düz lise çıkışlıyım. Üniversite sınavına çok çalışıp psikoloji okudum. Sonrasında ise düz lisede İngilizce dersi sadece iki sene verilmesine rağmen YDS'den 81 aldım.

İstedikten sonra her şey oluyor. :)

Son düzenleme:
Bu senin iradene bağlıdır. Ya azim ile çalışır hedefindeki üniversiteye gidersin, yada körle yatan şaşı kalkar olayına dönersin. Her şey sende biter. Gittiğin lisenin pek bir önemi yok.

Okuyacak adam her yerde okur. Çalış, Dua et, gerisini Allah'a bırak. Bu üçünü yaptıktan sonra Allah'ın izniyle istediğin yeri kazanırsın. Ha bir de şu var iyi bir lisede okumak biraz daha garantiler.

Arkadaşlar merhaba bugün yapılan LGS sınavında 8 yanlış 9 boşum çıktı. Geçen yazın başından beri çalışıyordum. Okulun denemelerinde 1.olduğum da oluyordu. Fakat sınavda yanlış taktik ve bu kadar zor beklememem nedeniyle berbat bir sonuç çıkardım. Sözelim tam, fakat tüm yanlış ve boşlar sayısaldan. Çok üzgünüm. Büyük olasılıkla sınavla öğrenci alan bir okul kazanamayacağım. O yüzden şimdiden sorayım dedim, önümdeki 4 yıl düzenli bir şekilde çalışıp iyi bir üniversite kazanabilir miyim? Yoksa umutsuz vaka mıyım bilemedim. Ne tavsiye edersiniz? :(:(
Bana kalırsa bütün iş kendinde biter ortamı çok kötü olmayan bir okul seç iyi kötü fark etmez.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı