Ortaokullarda Türkçe dersine 70 ortalama zorunluluğu getirildi

Kim ne derse desin olması gerekendir, 70 çok yüksek bir not değil. Elenme sistemine karşı çıkmak demek, okumaması gereken çocuğun ileride ben üniversite mezunuyum demesine sebep oluyor. Herkes okumak zorunda değil ve bunun farkındalığı anca böyle hatırlatılır.
 
Peki sınavlar MEB tarafından mı hazırlanacak, yoksa öğretmenlerimiz mi hazırlayacak. Bizim edebiyatçı ders anlatmıyor sınavlara kendimiz çalışmak zorunda kalıyoruz.
 
Yine gelmiş Allah'ın cahilleri burada yorum yapıyor bir de. Türk Dili ve Edebiyatı dersinde Türkçe öğretiyorlar mı sanıyorsunuz? Geçmişin yazarları, dönemleri vs. çeşit çeşit Türkçe ile resmen alakasız bilgiler veriyorlar. Türkçe ayrı bir ders, Türk Dili ve Edebiyatı ayrı bir ders. Bu farkı da kimse göremiyor sanırım.
Türk Dili kısmı için evet. Dil bilgisi kuralları falan bazı şeyler var da edebiyat kısmı sıkıntı.
 
Başlık Ortaokul değil de Ortaöğretim olması gerekmiyor muydu?
 

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı