Ortaokulu mezunu yazılımcı olabilir mi?

Kaçıncı sınıfsınız hocam?

Hem ayrıca neden bu kadar üstten bakıyorsunuz zaten güzel bir kursa sahipse ön bilgilendirmede bunları öğrenmesi gerektiğini belirtecektir...

Yav yok üstten bakmıyorum yanlış anlasilmis olabilirim ama gerçekler bunlar bu işler kursla falan olacağını pek zannetmiyorum eğer olsa idi şu anda açık ara farkla bilgisayar mühendisliği Türkiye'nin en iyi öğrencilerinin tercih ettiği bir bölüm olmaz idi fakat ben gene de belki bir faydası olur diye bu yola baş koymuş insanlara kendi fikrimce yazayım gerekli olan edinmeleri gereken birikimleri. Ve ek olarak belirtmek isterim ki eğer bir insan senetlerini gecesini gündüzüne katarak kendine bir hedef koyup azimle çalışırsa yapamayacagi şey yoktur.

1 - herhangi bir programlama diline hakimiyet (C ailesinden bir dil veya Java en ideal olanı) nesneye yönelik programlama , inheritence interface.

2- ayrık matematik çok önemli olmazsa olmaz.

3- calculus ,temel fizik, istatistik ve diferansiyel denklemler , matrisler.

4-sayisal tasarım boolean algebra Logic gates binary sayılar hexadecimal sayılar ve temel elektrik devre bilgisi.

5-veri yapıları ve algoritmalar işte en zorlanacaginiz kısımlardan biri (sorting algorithms, singly linked list, doubly linked list , circular linked list , queue , stack , priority queue ,min heap Max heap , binary Search tree , avl Search tree , hash tables , graph theory , shortest paths , bfs , DFS , minimum spanning tree, trie data structure )

6-iliskisel veri tabanı SQL , nosql queryler.

7- design patterns.

8- uml diagramlari , requirements , agile vs.

9- automata ama çok soyut bir kavram compiler tasarlamayacaksaniz gerek yok kendinizi yıpratmaya.

10 - bilgisayar organizasyonu ve Assembly dili üzerinden mikromimari makine dili mips Assembly dili idealdir.

11-dosya organizasyonu misal Excel txt .dat uzantılı dosyalardan veri okuma veri yazma dosya işlemleri.

12-graphical user interface.

13-yapay zeka algoritmaları mesela constraint satisfaction problems, Search methods, maxsat, bayes gibi.

14- işletim sistemleri.

15 - Computer network ve IP çözümleme katmanlar.

16- gömülü sistemler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşlar ben zaten farklı bir şirkette çalışacağım demiyorum. Benim gideceğim yazılım kursunda uluslararası sertifika şansı var ve zaten yurt dışında yapma planım yok. Kardeşim meslek lisesi motor bölümünde oradan mezun olup 2 yıl ders aldıktan sonra ikimiz ekspertiz açacağız sertifika olsa yeter diye düşünüyorum.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı