OS X 10.8.5 MSI GE60 Boot Sorunu [Çözümü]

pc-se7en

Hectopat
Katılım
20 Ocak 2013
Mesajlar
234
Makaleler
6
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhabalar,

Recep abinin yayınladığı Windows üzerinden yazdırılabilen 10.8.5'i indirdim ve flash disk'e yazdırdıktan sonra her zaman siyah ekranda takıldım. Sorunun kaynağı bilgisayarımda bulunun Geforce GTX660M ekran kartı idi. Sorunu çözmek için TransMac ile 10.8.5 imajı içerisindeki tüm Nvidia kextlerini sildim. ( Yani NVDA ile başlayan kext dosyalarını silmeniz gerekiyor ) Daha sonrasında ise tekrardan flash diske yazdırdım ve başlangıçta 1'e basarak Chameleon Bootloader'i devreye soktum. Boot ederken

-v cpus=1 GraphicsEnabler=No komutunu kullanarak kurulum ekranına doğrudan ulaşıyorum. Ancak GraphicsEnabler komutunu silersem yine siyah ekranda takılıyor. Bu şekilde GE60 ile kurulum ekranına geçebilirsiniz. Şimdi iki sorum olacak.

1 - Kurulum sonrası GraphicsEnabler komutunu boot.plist'e eklemek zorundamıyım ?
2 - GE60 üzerindeki wifi kartı İntel olduğu için çalışmıyor. Uyumlu bir dahili wifi kartı önerebilirmisiniz ?
 
Dahili wifi kart laptopa nasıl takılacak genelde gömme değilmidir anakarta...? Hackintosh laptop wifi kart diye arattırırsanız googlede uygun modeller çıkacaktır..
 
AR9285 öneriyorlar ama Türkiyede bulamıyorum. Daha gömme olan ile hiç karşılaşmadım. Hep bu şekilde ;

HP-G62-WIRELESS-KART-WIFI-KART__52351067_0.jpg
 
USB takın ufak bişey flash bellek gibi durur. İlerde kext çıkarsa makinenize uygun kullanırsınz usb ye gerek kalmaz.
 
Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı