Çözüm OS X El Capitan boot hatası - OsxAptioFixDrv

• Konuyu başlatan mu1453
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 28
  • Görüntüleme 10.655
Bu konu bir çözümü açıklamaktadır. Herhangi bir çözüm açıklanmadığını düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

mu1453

Megapat
Makaleler
2
Daha fazla  
Hata resimdedir.

Requested memory exceeds our allocated relocation block.

hata el capitan.jpg

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Aşağıda Clover boot dosyalarını ve drv dosyalarını paylaştım.
  • Paket içinden çıkan "BOOT" dosyasını USB/ EFI / BOOT ile değiştir.
  • Paket içinde "CLOVERIA32.efi" ve "CLOVERX64.efi" iki dosya var bunlarıda USB/EFI/CLOVER içindekiler ile değiştir.
  • Bu şekilde boot etmeyi dene.
  • Eğer olmaz ise USB/EFI/CLOVER/Drivers64UEFI içindeki "OsxAptioFixDrv-64.efi" sil ve yerine, indirdiğin klasördeki "OsxAptioFix2Drv-64.efi".
Dropbox - Paket.zip
Gerekli düzenlemeleri yaptım fakat şimdi de böyle bir hata aldım.

Dosya Ekleri

• IMG_5750.JPG
    IMG_5750.JPG
    260,8 KB · Görüntüleme: 560
Önceden exiting 30 secs hatasında duruyordu şimdi ise paylaştığım resimdeki hatada donuyor.

Sıfır kurulum yapıyorum. Şimdi tekrar deniyorum. Sonucu belirtirim.

Boot klasörünü silip yenisini yapiştirdiğimda sorun çözüldü:) Nasıl birşeydir anlamadım. Ama insan böyle küçük bir sorunu çözünce bile mutlu oluor:) Teşekkürler @montezuma

Hayır. USB Windows'a taktığında EFI bölüntüsü Windows tarafından görünüyor. Direk oradan değiştireceksiniz.
Şuan sorunsuz kurulumu gerçekleştirdim. Birkaç sorun haricinde problemim yok.

Birincisi ilk sayfadaki hata mesajı hibernate wake: no kısmına kadar olan yazı görünüp öyle başlıyor. sistemi usb nin içindeki efiyi kopyalayarak başlatıyorum clover bootloader kurduğumda apple logosundan sonra reset atıyordu.
İkincisi ise her oturum u kapatıp açtığımda "bir sorundan dolayı sistemi kapattınız vazgeç - aç diyor birde rapor gönderilsin mi falan yazıyor. Kapanırken dönen loading çubuğu olmadan ekran donarak kapanıyor. Bununla alakası olabilir mi ?

Config.plist dosyasında boot satırını bul ve ardına şu k0dları ekleyip dene:
Kod:
<key>Boot</key>
    <dict>
...
<key>NeverHibernate</key>
        <true/>
Teşekkür ederim. hibernate wake: no yazısı kalktı ama bu rapor her açılışta karşıma çıkıyor sebebi ne hocam ? CPU ile ilgili herhalde.

EpQ2WA.jpg

Resimde -x komutunu görüyorum (Boot args: satırında). Bu komut sistemi sadece güvenli modda başlatır. Sadece gerekli sürücüler çalışır. Hatalar varsa düzeltmene yardımcı olur. Bu kodu kaldırıp kullanmalısın.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı