OS X Kurulumunda Apple HFS bölümü gözükmemesi sorunu

1-Diski HFS+ olarak mı biçimlendirip kurulumu gerçekleştirdin.
2-IDE yamasından kaynaklı olabilir. IOATAFamiliy.kext orjinalini USB'ye geri koyup dener misin?

Diski Recep Bey'in anlatımı gibi yaptım paragon patitionla applehfs yaptım kurulum sırasında disk biçimlendirme yapmadım dogrudan kuruluma geçtim.

İde yamasını tekrar koyup yenidenmi kurulum yapacam.

Usb kurulum diski yeniden ahci olarak yapayım mı ?

Son düzenleyen: Moderatör:
Zaten AHCI olduğu için yama kullanmana gerek yok. Yamadan önce ki kextin, (IOATAFamiliy.kext orjinali) aldıysan onu Usb'de aynı bölüme at yoksa, tekrar kurulum Usb'si oluştur. Bios ayarlarını aynı şekilde yap, Sata=AHCI, Network Boot=Disabled. Tekrar kurulum yap. Yada Windows'a MacDrive kur. OS X kurduğun bölüm görünecek kexti gerekli klasöre atıp bir deneme yap. Olmazsa yeniden kurulum yap. Tavsiyem hiç kullanmadığın 2.bir diskin varsa ona OS X kur.

Orjinal yamayı almıştım geri aynı yere kopyaladım ama yine disk gözükmedi. Macdrive bulamadım nette.
2. Bir diskim var zaten o diski takınca biosta slave olarak gözüküyor ve ahci yapıncada çıkıyor ama sorun şu ki o diskte oglumun dogumundan bu güne kadar bütün resimleri var birşey olur diye.

Sata diskimi usb baglantılı extern disk yapabilir miyim?

Ve 2 diskimi 2 ye bölüp birine win digerine mac kurabilir miyim?

Ve eger bu dediklerim olursa sata disk extern olunca her ikisindede dışardan takınca gözükür mü?

Usb diski yeniden yaptım kurulum sonradı yine disk olmadığı için kurulum tamamlanmıyor.

Benim bir şekilde windows da ahci aktif yapmam gerek ama nasıl bilinen bütün metodları denedim.

Herşeyi başlatan alalım.
1-Aida64 Full sürüm ile donanım raporu alıp bir Yandex v.s bir siteye yükleyip, link verin.
2-İki adet Sata HDD'niz var mı? Varsa bunları ne şekilde kullanıyorsunuz. 1 tanesini OS X için ayırın, diğerine yedeklerinizi alın. Birde bu şekilde deneyelim.

Dostum kusura bakma biraz gec oldu.
Report.txt - Google Drive
2 disk kullaniyorum 1. sata port bagli (win7 ve mac icin) 2. slave bagli bundada dosylar var.
Not: PC'den yazdigim icin klavyemde turkce karakter yok umarim engellenmem.

Kurulum yaptığın disk bölümü Mac OS Genişletilmiş (Günlüklü) olarak biçimlendirdiniz mi?
Yoksa sadece Mac OS Genişletilmiş olarak mı biçimlendirildi?
Mac OS Genişletilmiş olarak biçimliyse ve sistemde açılma gibi sorunlar varsa kurulum medyasıyla sistemi başlatıp kurulumda Disk İzlencesi'ne ulaşın ve kurulum yaptığınız bölümü(partition) seçin, Üst Menü'den Günlük Tutulmasını Etkinleştir
butonuna basın.
Yükleme medyası olmadan sistemi yeniden başlatın.

Örnek:
Bu buton mat ise etkindir, renkli aktif bir şekildeyse etkin değil demek etkinleştirme gerekli...

Son düzenleme:
Bios ayarlarını kuruluma geçtiğiniz gibi yapın. Yedek diskinizin kablo bağlantısını çıkarın. Sadece Windows 7 ve OS X kurulu disk takılı olsun. Diski komple formatlayın. Diski GPT'yi seçip Mac OS X Genişletilmiş Günlüklü olarak formatlayıp, kurulumu başlatın. Bu durumda sorun olacağını zannetmiyorum. Ayrıca kurulum yapacağınız disk Slave veya Master şeklindeyse HDD'den Jumpir'i çıkarın.

Dostum biraz geç cevap yazdım kusura bakma.
Bios ayarlarımı ahci ve netwerk kapalı yapıyorum zaten.
Yedek diskin nereye bağlandıgını görmen için taktım çünkü ugraşırken diske zarar vermekten korkuyorum.
Bu işlemlere başlamadan windowsu tekrar ahci olarak kurmayı denedim ama kurulum sırasında izin vermedi gerçi ben diski formatlamadan yaptım.

1. Diski komple formatlasam gpt nasıl yapabilirim?
2. Gpt yapmış olsam ilk hangisini kurayım?
3. Biosta cd rom master, yedek diskim slave kurulum yapacagım disk hep sata port da
Formatlamadan paragon üstünden diski gpt yapsam bi sorun olur mu?
Ve son yedek diskim ahci de hep gözüküyor her ikisinide bu diske kursam sata disk daha sonra gözükür mü?

Biraz fazla oldum ama kusura bakma.

Selam dostum.
Ben diski paragonla applehfs şeklinde biçimlendirdim ve o resimdeki yere hiç girmedim direk diske kurdum.
Birazdan dediğin şekilde deneyecem.

Selam dostum yedek bir disk buldum ama fazladan sata kablosu olmadığından GPT yapamıyorum.
Diski ahci modda Win 7 kurmaya çalıştım ama izin vermiyor ve kurulum öncesi bios ayarlarını yapın diyor.
Ahci modda diske ilk Mac kurdum ama yine tekrar açılışta disk gözükmedi.
Allah için şu AHCI sürücülerini nasıl kurabilirim?

Sanırım siz kurulumda biçimlendirme hatası yapıyorsunuz ki disk görünmüyor. Kurulum Rehberini gözden geçirmenizi tavsiye ederim. Ayrıca kurulum yaparken diski ne olarak biçimlendirdiniz onu açıklamamışsınız. Uyguladığınız adımları bize tam olarak açıklayın.
https://www.technopat.net/sosyal/konu/os-x-10-10-yosemite-raw-İmajı.120024/

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…