Bios ayarlarını kuruluma geçtiğiniz gibi yapın. Yedek diskinizin kablo bağlantısını çıkarın. Sadece Windows 7 ve OS X kurulu disk takılı olsun. Diski komple formatlayın. Diski GPT'yi seçip Mac OS X Genişletilmiş Günlüklü olarak formatlayıp, kurulumu başlatın. Bu durumda sorun olacağını zannetmiyorum. Ayrıca kurulum yapacağınız disk Slave veya Master şeklindeyse HDD'den Jumpir'i çıkarın.
Dostum biraz geç cevap yazdım kusura bakma.
Bios ayarlarımı ahci ve netwerk kapalı yapıyorum zaten.
Yedek diskin nereye bağlandıgını görmen için taktım çünkü ugraşırken diske zarar vermekten korkuyorum.
Bu işlemlere başlamadan windowsu tekrar ahci olarak kurmayı denedim ama kurulum sırasında izin vermedi gerçi ben diski formatlamadan yaptım.
1. Diski komple formatlasam gpt nasıl yapabilirim?
2. Gpt yapmış olsam ilk hangisini kurayım?
3. Biosta cd rom master, yedek diskim slave kurulum yapacagım disk hep sata port da
Formatlamadan paragon üstünden diski gpt yapsam bi sorun olur mu?
Ve son yedek diskim ahci de hep gözüküyor her ikisinide bu diske kursam sata disk daha sonra gözükür mü?
Biraz fazla oldum ama kusura bakma.
Kurulum yaptığın disk bölümü Mac OS Genişletilmiş (Günlüklü) olarak biçimlendirdiniz mi?
Yoksa sadece Mac OS Genişletilmiş olarak mı biçimlendirildi?
Mac OS Genişletilmiş olarak biçimliyse ve sistemde açılma gibi sorunlar varsa kurulum medyasıyla sistemi başlatıp kurulumda Disk İzlencesi'ne ulaşın ve kurulum yaptığınız bölümü(partition) seçin, Üst Menü'den
Günlük Tutulmasını Etkinleştir
butonuna basın.
Yükleme medyası olmadan sistemi yeniden başlatın.
Örnek:
Bu buton mat ise etkindir, renkli aktif bir şekildeyse etkin değil demek etkinleştirme gerekli...
Eki Görüntüle 63130
Selam dostum.
Ben diski paragonla applehfs şeklinde biçimlendirdim ve o resimdeki yere hiç girmedim direk diske kurdum.
Birazdan dediğin şekilde deneyecem.
Bios ayarlarını kuruluma geçtiğiniz gibi yapın. Yedek diskinizin kablo bağlantısını çıkarın. Sadece Windows 7 ve OS X kurulu disk takılı olsun. Diski komple formatlayın. Diski GPT'yi seçip Mac OS X Genişletilmiş Günlüklü olarak formatlayıp, kurulumu başlatın. Bu durumda sorun olacağını zannetmiyorum. Ayrıca kurulum yapacağınız disk Slave veya Master şeklindeyse HDD'den Jumpir'i çıkarın.
Selam dostum yedek bir disk buldum ama fazladan sata kablosu olmadığından GPT yapamıyorum.
Diski ahci modda Win 7 kurmaya çalıştım ama izin vermiyor ve kurulum öncesi bios ayarlarını yapın diyor.
Ahci modda diske ilk Mac kurdum ama yine tekrar açılışta disk gözükmedi.
Allah için şu AHCI sürücülerini nasıl kurabilirim?