Osmanlı padişahı olsaydınız ilk ne yapardınız?

Şu anda sahip olduğum bilgiyle o döneme gidip padişah olacağımı varsayıyorum.

İlk işim bu coğrafyadan kurtulmak olur. Ne kadar kişi varsa herkesi gemilere doldurur, şimdiki ABD'nin doğu kıyılarını boydan boya kaplayacak yerleşimler oluşturup İngiliz ve Fransızlar tarafından kolonize edilmesini engellerdim.

2 okyanusun tam ortasında, herkesin silahlı erişim mesafesinin dışında devasa topraklarda ne kadar kaynak varsa toplayıp yayılırdım. Zaten Kızılderililer Türk diyorlar, değillerse de 2S kuralıyla (seve seve) olurlar. :D

1. Selim'den sonra geleceğime göre bu iş tahmini 1520 yılından başlayıp 1550'li yıllar arasında olup biterdi. Ben de 16. yüzyılda henüz kimsenin büyük sayılarla erişemediği coğrafyada keyfimi sürerdim, şimdiki ABD'ye rahmet okutacak bir süper güç kurmuş olurdum. Yeni keşfedilmiş kaynakları Avrupa pazarına sürüp müthiş bir enflasyon yaratırdım, o dönemde parayı bol bulan her ülkenin yapacağı gibi birbirlerine girip zayıflarlarken ben de uzaktan izlerdim. Savaşlarını finanse ederdim, daha da zengin olup o coğrafyada benim için tehlike yaratabilecek İngilizler'in toparlanmamasını sağlardım. :)

Not: Bu senaryoyu geçmişte bazı strateji oyunlarında gerçekleştirdim. Sonu diğerleri için hiç iyi bitmiyor. 🤠
 
Son düzenleme:
Öncelikle pat diye yapılamaz fakat ülkenin dilini değiştirirdim en azından alfabesini. Cariyeleri yasaklardım. Padişahların 5'ten fazla çocuğu olmayacak ve aynı anda 1'den fazla eşi olmayacağını belirten bir kanun yapardım. Babamdan kalan (yavuz sultan selim) parayı fetihlere değil teknolojiye harcardım seyahatleri arttırır, baharat yolunda satılan malzemelerin düzgün fiyatlarda satılmasını sağlardım. Eğer Avrupalılar Hindistan'a gitmek isterlerse Afrika ile karşılaşacakları için asla Hindistan'a gitmemeliler. Kutsal Roma'da güçlü olduğunu düşündüğüm bir devleti destekler, onun kutsal romanın sonunu getirmesini sağlardım. Denizcileri gidin farklı diyarlar var mı diye bakın der ve onları Amerika'yı bulmaya teşvik ederdim. Bizler birer köleci insanlar olmadığımız için öncelikle oradaki yerlilere kültürümüzü aşılar, dinimizi öğretir, oradaki madenleri nasıl kullanacaklarını gösterir ve bir kısmını da biz alırdık. Muhtemelen daha fazla yaşayamayacak olduğum için son olarak Türkleri farklı saçma kültürlere sahip olmamaları için Arapları ve Kürtleri bir kısmını asimile ederim.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı