En sevdiğiniz Osmanlı padişahı hangisi?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Yavuz Sultan Selim... 100 yıl önceki Emir Timur gibi tehlikeli olan Şah İsmail'i Çaldıran Savaşı'nda perişan etmesi beni çok etkilemişti. 8 yılda 80 yıllık iş görmüş büyük devlet adamı....

Genç Osman underrated.

Fatih Sultan Mehmed. Yıllar boyunca fethedilemeyen Konstantiniyye'yi Türk topraklarına kattı ve bunun sonucunda çağ kapatıp yeni bir çağ açtı. Ayrıca kendisi ilime bayağı önem vermiştir. Büyük adam.

"Sarı selim" nasıl bir sıfattır? Döneminde Kıbrıs fethedilen bir padişahtan bahsediyoruz.

Tamam o zaman Tuborg selim diyelim. Kıbrıs'ta tek bir fayda sağladı oda fetih edilmesine öncelik tanımış olmasıydı. Kendisi bütün devlet yönetimini sokullu ya bırakmıştı sokullu sayesinde sakız adası fetih edildi, dalmaçya harekatı yapıldı, Tunus ise turgut reis büyük bölümünü ele geçirmişti geriye kalan kukla hafsiler kalmıştı onunda zaten uluç Ali paşa aldı. Aslında sarı selim sadece eğlence için vardı ölümü zaten bunu çok güzel açıklıyor. Döneminde çoğu başarı sokullunun başarısıdır.

Tamam o zaman Tuborg selim diyelim. Kıbrıs'ta tek bir fayda sağladı oda fetih edilmesine öncelik tanımış olmasıydı. Kendisi bütün devlet yönetimini sokullu ya bırakmıştı sokullu sayesinde sakız adası fetih edildi, dalmaçya harekatı yapıldı, Tunus ise turgut reis büyük bölümünü ele geçirmişti geriye kalan kukla hafsiler kalmıştı onunda zaten uluç Ali paşa aldı. Aslında sarı selim sadece eğlence için vardı ölümü zaten bunu çok güzel açıklıyor. Döneminde çoğu başarı sokullunun başarısıdır.

Tuborg sanki daha iyi.

Fatih yıldırım genç Osman yavuz selim 3. selim 2.mahmut bunlari severim çünkü hem modern hem laiktir hem de bilime gelişmeye önem vermişlerdir bu padişahlar TRT 1 de Fatih'i dindar adam gibi göstermeleri bana komik geldi ama burlardan izleyerek tarih öğrenilmez.

Fatih yıldırım genç Osman yavuz selim 3. selim 2.mahmut bunlari severim çünkü hem modern hem laiktir hem de bilime gelişmeye önem vermişlerdir bu padişahlar TRT 1 de Fatih'i dindar adam gibi göstermeleri bana komik geldi ama burlardan izleyerek tarih öğrenilmez.
Fatih Sultan Mehmed'in dindar olmadığını mı iddia ediyorsunuz? Onu geçtim yukarıda saydığınız padişahların laik olduğunu mu söylüyorsunuz?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı