Osmanlı tarihini öğrenmeye nereden başlanmalı?

Şu anda tarihe acayip merak sardım. Atatürk ile ilgili düşüncelerim için tek taraflı bakmamaya karar verdim. Hangi kitaptan, videodan, Film'den başlamalıyım?

Hangi dönemi öğrenmek istiyorsun? Yıkılış dönemi için Murat bardakçı ve erol şadi erdinç öneririm genel öğrenmek isterseniz de Halil inalcık okuyabilirsiniz.

Hangi dönemi öğrenmek istiyorsun? Yıkılış dönemi için Murat bardakçı ve erol şadi erdinç öneririm genel öğrenmek isterseniz de Halil inalcık okuyabilirsiniz.

Arkadaş ortamında ( şu an 1 tane bile yok) eksik kalmamak için hocam. Ve kültürümün artmasını istiyorum.

Hocam yanlış anlaşıldı sanırım şu an oyle hissettim. Sırf hava atmak için falan tarih ogrenmek istemiyorum. Gerçekten tarihin içinde olmak istiyorum.

Kadir mısıroğlu hakkında iyi şeyler demiyorlar hocam.

Popüler kültürün kölesi olan insanlar inanmak istemedikleri için kötülüyorlar hocam. Kadir mısıroğlu Osmanlı'nın has torunudur. Geçmişini belgelerle araştırmayan insanların tarih konuşmaya hakkı yoktur.

1700 küsurlarda İngiliz ajanlarının Osmanlı'ya sızmasını aşağıdaki kitaptan okuyabilirsiniz hocam. 12.5₺ imiş ama PDF'i de mevcut.

Bence ısınmak adına Osmanlı dönemi ile başlayabilirsin.

Osmanlı dönemi tarihe olan ilgini hat safhaya çıkaracaktır, ben oradan başlamıştım.

Sonra ilk Türk dönemleri, 20. yy dönemi ve Cumhuriyet dönemi diye ilerledim. Atatürk ile alakalı çok fazla kitap okudum başta İlber Ortaylı, Halil İnalcık, Sinan Meydan, Con Sinov, Ümit Doğan gibi ve sayamadığım birkaç yazar daha mevcut, yazarların kitaplarını okumuştum tavsiye ederim.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı