Osmanlıca öğrenmek zor mu?

Kayra342727

Hectopat
Yer
İstanbul
Kendim tarihe özellikle Osmanlı tarihine meraklı bir insanım, ayrıca Osmanlıcadaki kelimeler şimdiki kelimelere göre çok daha anlamlı ve öz sözler o yüzden hoşuma gidiyor ancak önceden Arapça ve Kur'an-ı Kerim dersi görüyordum imam hatipte okuduğum için ancak şu anda unuttum harfleri biraz.

Osmanlıca öğrenmek zor mu? Öğrenmesi keyifli mi? Okul seçmeli ders seçtiriyor oradan gördüm Osmanlı türkçesi yazıyordu.

Son düzenleyen: Moderatör:
Kendim tarihe özellikle Osmanlı tarihine meraklı bir insanım, ayrıca Osmanlıcadaki kelimeler şimdiki kelimelere göre çok daha anlamlı ve öz sözler o yüzden hoşuma gidiyor ancak önceden Arapça ve Kur'an-ı Kerim dersi görüyordum imam hatipte okuduğum için ancak şu anda unuttum harfleri biraz.

Osmanlıca öğrenmek zor mu? Öğrenmesi keyifli mi? Okul seçmeli ders seçtiriyor oradan gördüm Osmanlı türkçesi yazıyordu.
Gayet keyifli zor değil disiplinli çalış.

Kendim tarihe özellikle Osmanlı tarihine meraklı bir insanım, ayrıca osmanlıcadaki kelimeler şimdiki kelimelere göre çok daha anlamlı ve öz sözler o yüzden hoşuma gidiyor ancak önceden Arapça ve kur'an-ı kerim dersi görüyordum imam hatipte okuduğum için ancak şu anda unuttum harfleri biraz.

Tarihi öğrenmek istiyorsan detaylı şekilde osmanlıcabilmek zorundasın ben bilmiyorum ama edebiyat öğretmenim göstermişti kolay öğrenmek diye biliyorum.

Osmanlıca öğrenmenin faydası günümzde pek yok, hobiden ileriye gitmez sanırım, İngilizce bilmiyorsanız İngilizcenizi geliştirebilirsiniz bence.

Hocam okulda öğrendiğim kadar konuşayım eğer kuran harflerini biliyorsan öğrenmesi kolay. Ama okulda öğretilenlerin zorluk derecesi ne kadardır bilmem.

Tarihi öğrenmek istiyorsan detaylı şekilde osmanlıcabilmek zorundasın ben bilmiyorum ama edebiyat öğretmenim göstermişti kolay öğrenmek diye biliyorum.

Osmanlıca bilmen Osmanlı tarihini öğretir sana başka bir şey öğretmez bana göre gereksiz bir şey Türk tarihi öğrenmek için osmanlıca bilmene gerek yok ama Osmanlı'ya özel ilgi varsa başka.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı