Mehmet Han'ın mirasını tek kurşun atmadan teslim eden Vahdettin dizilerde kahraman gibi gösterilir, tıpkı Abdülhamid'in "gök sultan" olarak gösterilmesi gibi. Tarih çarptırılmasa ve objektif anlatılsa keşke...
Mehmet Han'ın mirasını tek kurşun atmadan teslim eden Vahdettin dizilerde kahraman gibi gösterilir, tıpkı Abdülhamid'in "gök sultan" olarak gösterilmesi gibi. Tarih çarptırılmasa ve objektif anlatılsa keşke...
Evet, Osmanlı da bu yüzden kaybetti zaten; azınlıklara çok fazla hak verdi ve kendi halkını ezdi, insanlar Türk olduğu için utanıyordu. En temelinde sırf babası padişah diye korkak ve beceriksiz insanlar yönetimde söz sahibi olmasa idi yıkılmazdı.
"Senin deden dünyanın başkentini feth etmiş, dedenin yaptığı şeyden utanıyor musun? Yoksa dedenin mirasının yıl dönümünü kutlayamayacak kadar korkak mısın?" derler adama, demeleri lazım.
Evet, Osmanlı da bu yüzden kaybetti zaten; azınlıklara çok fazla hak verdi ve kendi halkını ezdi, insanlar Türk olduğu için utanıyordu. En temelinde sırf babası padişah diye korkak ve beceriksiz insanlar yönetimde söz sahibi olmasa idi yıkılmazdı.
"Senin deden dünyanın başkentini feth etmiş, dedenin yaptığı şeyden utanıyor musun? Yoksa dedenin mirasının yıl dönümünü kutlayamayacak kadar korkak mısın?" derler adama, demeleri lazım.
Ahh işte hep iyi niyet. Şuan da tam tersi halk iyi niyetle . Aman ülkem karışmasın, başına bir hal gelmesin, onu gönderirsek sonraki daha beter olursa..
Çok komiksiniz. Atatürk'ü Samsun'a Vahdettin göndermiştir.
Abdülhamid Han'da savaşın çıkacağını anlayıp boğaza alman Krupp toplarını yerleştirmiştir. Ve cephane yığınakları yapmıştır. Cepheye hızlı asker göndermek için de demir yolu yaptırmıştır. Daha birçok şey yapmıştır.
Vahdettin'in hain olmadığını şu konuda ispatlamıştım gidip bakabilirsiniz.
1- vahdettin haindir. 2- vahdettin kaçmıştır. 3- linç edilmek isteme sebebi vatana ihanet, edilemedi zaten. 4- almadı değil, alamadı. İngiliz'ler zaten her türlü imkanı sağladı. 5- halifeliği, vahdettin değil abdülmecid satmak istedi, 40000 İngiliz lirası teklifi beğenmedi ve 200000 İngiliz...
Hani kimse takmaz ama olur ya, belki merak edenler olur. Sultan Abdülhamid'in fetihlerin kutlamasına izin vermemesinin sebebi, yazıda olduğu gibi Rumların rencide olmamasıydı. Çünkü şimdiki gibi sadece Anadolu'da hüküm süren bir devlet değildik, Yunanlara da hükmediyorduk. Huzursuzluk çıkabilirdi. Şimdi aynı durum olsa, bir sorun teşkil etmezdi çünkü Yunanlılar bizim yönetimimiz altında değil.
Evet; isyana karşı ayaklanan halkı bastırması için, daha sonra Atatürk halkı bastırmayıp halk ile ayaklanınca Atam'ın idam kararını çıkarmıştır hain Vahdettin.
Hayır, ispatlamadınız. Söylediğiniz söz bile yanlış; Atatürk, Vahdettin için “Türkiye halkının hayatını, namusunu, onurunu yok eden kişi” demiştir. Bir haini tarif etmek için söylenebilecek en güzel söz.
Kopyala/yapıştır mesajınızı bende görünce hatırladım, o kadar değersiz ki aklımda kalmamış.
Bakın o zamanda demişim kaynaklarınız için, şimdi de diyorum: "Sizin kaynağı ben şuanda tahmin edebiliyorum; kaynağın genişliği onu gerçek yapmaz ." 2023'te süper güç olacak mıyız?.