Rehber Osu! nasıl oynanır?

tonbaligi

Hectopat
Katılım
1 Nisan 2020
Mesajlar
1.446
Çözümler
5
Yer
Mersin
Burada harita dediğim Osu! içerisinde "Beatmap" olarak geçiyor.



Osu! Nedir?

Müziğin ritmine göre ekranda çıkan basılması gereken daireler, sürülmesi gereken toplar ve çevrilmesi gereken çeviriciler mevcuttur.

Nereden İndirilir?

Buradan güvenli bir şekilde indirebilirsiniz.

Nasıl Oynanır?

Oyunu indirdiniz şifre oluşturdunuz, oyun zaten ilk girdiğiniz zaman sizlere biraz harita indirecektir. Fakat biz oyunu anlamak için önce "New Beginnings" adlı oyunu kısaca anlatan bir haritayı oynayacağız. Bundan önce ortadaki "Osu!" yazan daireye basıp "Play" ve "Solo" tuşlarına sırayla basacağız. Geldik sağ tarafımızda kutucukların olduğu menüye. Buradan üstte anlattığım haritayı arayacağız. Eğer bulamadıysanız daha haritalar inmemiş olabilir. 2-3 dakika bekleyebilirsiniz.

Hala daha anlamadım, ne yapacağım?

Size kısa bir özet geçeceğim. Önünüze çıkan dairelerin etrafında yavaş bir şekilde ona yaklaşan başka bir daire tarzında bir şey var. Bu tam daireye geçeceği zaman sizin o daireye basmanız gerekiyor. Peki uzun sürülebilir olan toplarda aynı şekilde daire geleceği zaman basılı tutup gideceği yöne doğru sürüklemeniz gerekiyor. Çevrilebilir olanlarda tek yapmanız gereken geldiği zaman daire şeklini çizecek şekilde imlecinizi döndürmek. Eğer dediğimden anlamadıysanız da Youtube üzerinden videolar izleyebilirsiniz.
osudaire.png


Nasıl harita indireceğim?

Haritaları indirmek için burayı kullanacağız. İstediğiniz şarkıyı aratabilirsiniz. Giriş yapmayı unutmayın.

Skin İndirmek, tavsiyeler

Bir süre sonra fark edeceksiniz ki, oyun gözünüzü çok yoruyor. Benim gözümü yoruyor, ayrıca odaklanamıyordum. Burada skin devreye giriyor. Osu! skinlerini buradan indirebilirsiniz. Önerdiğim skinler: Whitecat skinleri, Rafis skinleri.

Performans Puanı

Evet, artık her şeyi anladık. Oyunda sıralama tarzında bir olay var. Aslında çoğu oyuncunun oyunu oynamasının başlıca sebeplerinden birisi. Peki ben nasıl bu sıralamada öne geçebilirim? Kısa bir şekilde cevap vermek gerekirse haritaları oynayarak. Performans puanının nasıl işlediğini öğrenmek istiyorsanız uzun olarak buraya bakabilirsiniz. Ben yine de açıklayacağım. "Performans Puanı" sizin oynadığınız haritanın zorluğuna, açtığınız modlara, isabetliliğe ve kombo sayınıza bakarak hesaplanır.
1617963200743.png

İsabetlilik

Oyunda anlattığım gibi dairenin bizim basacağımız dairenin içine gelmesini bekliyorduk. Bu süre içerisinde geç basarsanız alacağınız puan düşecektir. Örneğin ben 0,50 saniye geç bastım. O zaman bana 100 puan verebilir. Aynı şekilde bu erken içinde geçerli. Sıralama bu şekilde: Tam zamanında basıldığı zaman 300, Biraz erken veya geç basıldığında 100 ve geç veya erken basıldığında 50 puan. Bunun dışında basmaz veya çok geç bastığınız zaman kombonuz bozulur.

Kombo Sayısı

Oyunda her bastığınız dairenin, sürülebilir topların ve çevireceğiniz şeylerin kombosu vardır. Bunlar sizin kombonuza etki eder. Kombonuz arttıkça kazanacağınız puan da katlanarak artacaktır.

Modlar

Oyun içerisinde "F1" tuşuna basarak bu menüye erişebilirsiniz. Buranın üst tarafındaki modlar oyunu kolaylaştırır. Ortadakiler oyunu zorlaştırır. Alt tarafta olanlar oyunu otomatik oynama ve eğlence modları olarak geçer.
1617963330493.png
 

Dosya Ekleri

  • whitecatskin.jpg
    whitecatskin.jpg
    10,9 KB · Görüntüleme: 445
Elinize sağlık. Göremedim sanırım bunu oynamanın bize ne gibi faydası var mesela?
Dikkati mi, odaklanmayı mı arttırıyor ?
Refleks olarak geliştiriyor diye biliyorum. Oynayanlar genel olarak faydası için değil eğlencesi ve sıralaması için oynuyorlar.
 
Elinize sağlık. Göremedim sanırım bunu oynamanın bize ne gibi faydası var mesela?
Dikkati mi, odaklanmayı mı arttırıyor ?
Oyunu genelde aim geliştirme yapmak için oynasalar da hiçbir işe yaramadığını söyleyebilirim. 1 yıldır oynuyorum hâlâ silver 1'im :D. Eğer cidden ritim oyunlarını seviyorsanız zevk alırsınız bu oyundan. Aim geliştirmek için oynanacak bir oyun değil.
 
Refleks olarak geliştiriyor diye biliyorum. Oynayanlar genel olarak faydası için değil eğlencesi ve sıralaması için oynuyorlar.

Teşekkürler sıralama için evet denenebilir.

Refleks, reaksiyon falan bayağı tetikleniyor.

Teşekkürler.

Oyunu genelde aim geliştirme yapmak için oynasalar da hiçbir işe yaramadığını söyleyebilirim. 1 yıldır oynuyorum hâlâ Silver 1'im :D. Eğer cidden ritim oyunlarını seviyorsanız zevk alırsınız bu oyundan. Aim geliştirmek için oynanacak bir oyun değil.

Teşekkürler. Yani aim için Aim Lab daha mantıklı geliyor bana.
 
Osu'yu birkaç saat deneyimleme şansım oldu ve o süre zarfında bayağı iyi skorlar elde etmeyi başardım. Normalde oyunu oynamadan önce reflekslerim falan fena değildi ama bu oyun sayesinde daha çok geliştirdim. Alakasız olabilir ama futbol oynarken kaleci olurum ve bu oyun cidden kaleciliği geliştirmek için çok iyi bir oyun. (Göz refleksi ve birebirlerde topun nereye gitmesinde büyük bir faydası oldu.) Onun dışında rekabetçi oyunlar için de (CS:GO, Valorant) bayağı işe yarar bir oyun.
 
Oyunu genelde aim geliştirme yapmak için oynasalar da hiçbir işe yaramadığını söyleyebilirim. 1 yıldır oynuyorum hâlâ silver 1'im :D. Eğer cidden ritim oyunlarını seviyorsanız zevk alırsınız bu oyundan. Aim geliştirmek için oynanacak bir oyun değil.
Bana bayağı fayda sağladı :D.
 

Geri
Yukarı