Otobüse Arkadan Binip Akbil Basmayan Tip

Otobüse arkadan binilmesi yanlış bir kere. Bence birinin arkadan binmesine müsaade edildiyse akbil basmaması da doğal karşılanmalı. Şimdi yer yok diyeceksiniz. Arkaya ilerlemek diye bir şey boşuna yok, o da arkaya ilerlemeyenlerin suçu. Bu tip belki de 10 tane madde sayabileceğim saçmalık yüzünden 7-8 yıldır İstanbul'da minibüse hiç, otobüse ise asgari miktarda biniyorum. Bindiğim otobüsler de o kadar dolu olmuyor son zamanlarda. Saati ile alakalı muhtemelen.

İstanbul içinde nasıl işliyor bilemiyorum ama Bursa'da gerek özel halk otobüsü gerekse belediyenin otobüslerindeki sürücülerin çoğu kart gelmeyince kalkıp "kart basmayan arkadaş" diye bağırıyor, genellikle sorun çözülebiliyor. Ne yazık ki dediğiniz gibi dibe giden o kadar çok şey var ki...
İstanbul da o iş zor işte. Otobüste üst üste gidiyoruz şoför nasıl anlayacak ki.
Din ile ahlak ayrı kavramlardır. İnsan bir dine mensup olmadan da ahlaklı olabilir...
Veya ben şu dine mensubum deyip de yemediği halt kalmayan kişilerde olabilir :)

Son düzenleme:
Mesela sitede incelemesini görmediğin bazı markalar var. Bizimle çalışmak istedikleri halde biz çalışmıyoruz onlarla.
Örneğin, bilgisayar incelemesin de Casper yok. :) Peki önermediğin firmalar size mesaj atıp bizi kötülemeyin gibi mesajlar alıyor musunuz? Siz incelemeseniz bile öneren kişiye kızıyorsunuz ya onun gibi.

Vay arkadaş!

Çanakkale'de okurken 1 kere arkadan bindim. 3 tane insana benzeyen canlı da bindi Kartımı uzattım. Elden ele gitti. Bastı.

Ama o 3 Homo-Erectus'a benzer canlı göndermedi. Şoförde görüyor. Adam "Arkadan binenler kartları uzatın." dedi. Bende bindim, ben kartı uzattım. Ben onların yerine utandım. Resmen "Cringe" yaşadım. Onlar hiç oralı değil. En sonunda dokundum omzuna. Şoföre işaret ettim. Kürtçe konuştu. Yada Arapça. Bende arkadaşlarımdan az çok biliyorum. Ordan anladım. Şoförde sesli bir şekilde küfür etti. Bir şey diyemedi.

EĞİTİM, EĞİTİM, EĞİTİM!

“Ufak hırsızlar asılır, büyük hırsızlar serbest bırakılır.”
Alman Atasözü
İşte ben de bundan bahsediyorum ama laf anlatamıyorum nedense. :)
Allah duyarsız olmayı nasip etmesin.
Evet sokakta açlıktan ölen birini görse insan yardım etmez kılığına kıyafetine bakıp; ama nedense Akbil okutmayanı görünce hemen coşuyor bu ülkede. :) Çok duyarlıyız canım. Ayrıca duyarlı olmak için bir Tanrı'ya ihtiyaç yoktur.
@FCLivorno Benim bu ülkenin gerçeklerini gözardı ettiğim falan yok! Sizin dediklerinizin haklı olması size kaçak binme hakkı vermez.
Bu ülkede zaten her insanın aynı paraya sahip olması gibi bir şey olamaz. Ben de iyi bir ekonomik durumla hayata gelemedim ama çalıştım. Anlatabiliyor muyum çalıştım. Gün boyu kafelerde oturan, kız peşinde koşan liseli arkadaşlarım benle aynı ekonomik duruma sahip olamaz zaten.
Utanma konusunda bir şey demek istemiyorum bu bir mazeret değil. Rica etmeye utanan birisinin kaçak binmeye utanmaması garip.
Bence ülkende yaşanan ekonomik sorunlara duyarsız davranıyorsun. Sanırım sen arkadaşlarından üstün olmak için çalışmış gibisin. Bana tavırların bunu gösteriyor. Ne yapalım çalıştıysan? Akbil kullananlar da çalışıyor. Siz burada 3-5 Akbil basmayanla uğraşacağınıza gidip bedavadan belediyelerden ücretsiz seyahat kartı alanları arayıp bulun. Haa onlar ne de olsa okutuyor değil mi Akbil. Sorun yok tabi. :) Rica konusunu da algılamam için biraz da ekonomi yanında insan psikolojisi oku derim sana.

Son düzenleme:
İşte ben de bundan bahsediyorum ama laf anlatamıyorum nedense. :)

Evet sokakta açlıktan ölen birini görse insan yardım etmez kılığına kıyafetine bakıp; ama nedense Akbil okutmayanı görünce hemen coşuyor bu ülkede. :) Çok duyarlıyız canım.

Bence ülkende yaşanan ekonomik sorunlara duyarsız davranıyorsun. Sanırım sen arkadaşlarından üstün olmak için çalışmış gibisin. Bana tavırların bunu gösteriyor. Ne yapalım çalıştıysan? Akbil kullananlar da çalışıyor. Siz burada 3-5 Akbil basmayanla uğraşacağınıza gidip bedavadan belediyelerden ücretsiz seyahat kartı alanları arayıp bulun. Haa onlar ne de olsa okutuyor değil mi Akbil. Sorun yok tabi. :) Rica konusunu da algılamam için biraz da ekonomi yanında insan psikolojisi oku derim sana.
İsteyen üstüne alınsın, ben çevremi daha yaşanılabilir kılmak için bir birey olarak elimden geleni yapıyorum. Bir konudan yakınılınca duyar kasmayın falan diyenler kendileri gerçekten duyarlı insanlar olsalar (Hayat bayram olsa demek gibi ama olsun) bu ülke böyle olmaz.

Toplu taşımanın ücretsiz olması başka bir şey, ücretli bir toplu taşımaya insanlar ücret verirken senin ücretsiz binmeye çalışman ayrı bir şey. Paran yoksa önden biner ve bunu şöföre iletirsin. Ama arkadan çakal gibi süzülmeye çalışmak terbiyesizliktir, hırsızlıktır ve başkasının hakkını gasp etmektir. Ne olmuş ki diye diye edildi zaten memleketin içine.
Evet bence de farklı ama bu Akbil olayını herkese ''hırsız'' yakıştırmasıyla açıklamak pek de bilimsel değil. Sizin gibi Bİlim ve Teknolojiyi yakından takip eden birisi bence olaylara bu kadar yüzeysel bakmamalı. Kaldı ki; yıllarca yağan yağmurun karın altında dakikalarca otobüs beklemiş biri olarak, dolu geçen otobüsün durmadan; hatta durağa bile uğramadan geçmesi ve zor bela durağa gelip ama ön kapıdan alınmadığım ve arka kapıdan karga tulumda binebildiğim otobüslerde kimse benden Akbil uzatmamı beklemesin. :) Memleketin içine eden daha mühim şeyler var bence. Gericilik, ırkçılık gibi.

Evet bence de farklı ama bu Akbil olayını herkese ''hırsız'' yakıştırmasıyla açıklamak pek de bilimsel değil. Sizin gibi Bİlim ve Teknolojiyi yakından takip eden birisi bence olaylara bu kadar yüzeysel bakmamalı. Kaldı ki; yıllarca yağan yağmurun karın altında dakikalarca otobüs bekleyip dolu geçen otobüsün durmadan; hatta durağa bile uğramadan geçmesi ve zor bela durağa gelip ama ön kapıdan alınmadığım ve arka kapıdan karga tulumda binebildiğim otobüslerde kimse benden Akbil uzatmamı beklemesin. :) Memleketin içine eden daha mühim şeyler var bence. Gericilik, ırkçılık gibi.
Bunun hırsızlıktan başka açıklaması yok. Bir şey ücretliyse arkadan çakal gibi binip de beleşe gitmek tamamen hırsızlıktır. Herkes para veriyorsa sen de vereceksin! Ben enayi miyim, geri zekalı mıyım da para veriyorum kardeşim?

Bunun hırsızlıktan başka açıklaması yok. Bir şey ücretliyse arkadan çakal gibi binip de beleşe gitmek tamamen hırsızlıktır. Herkes para veriyorsa sen de vereceksin! Ben enayi miyim, geri zekalı mıyım da para veriyorum kardeşim?
Benim de insan gibi kıç kıça otobüslere binme mecburiyetim yok. Ben hayvan mıyım ki arka kapıdan ya da orta kapıdan milletle yapış yapış yolculuk etmek zorunda kalıyorum? Bence hiç de hırsızlık değil. Siz hırsızı yanlış yerde arıyorsunuz.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı