Otomatik vitesi sadece bayanlar kullanır klişesi

Otomatik vites seçeniğin manuel vitese göre pahalı olmasında dolayı ortalığa çıkan bir uydurma :ROFL: Şehir içi otomatik cidden çok avantajlı oluyor ama pist vs. gidilicek ise manuel vites candır, BANA FK2 TYPE-R alıcak olan var mı :açım: Bu arada manuel vites kullanan bir çok kadın kullanıcıda bulunuyor.
 
Otomatik bile kullanılacaksa ehliyetin manuel alınmasını düşünenlerdenim sebebi ise manuel kullanırken put gibi arabanın gitmesini beklemek yerine hareket etmen, elin vitese gidecek sonra o sıra direksiyonu tek elinle tutacaksın ve kaçırmaman gerek bunları otomatikde zor alışırsın. Bana her ikiside kolay geliyor zaten aracın kavrama noktasını kas hafızana aldımmı iş bitiyor.
Hocam bu ehliyet ile otomatik araç kullanma şansım varmı sizce. 2016 sonrası damgası aklımda soru işareti uyandırıyor. İlerde manuel'den otomatik vitese geçme durumum var.
 

Dosya Ekleri

  • Screenshot_20180110-115147.jpg
    Screenshot_20180110-115147.jpg
    212,2 KB · Görüntüleme: 227
(ALINTIDIR) Ehliyetini 2016 yılından önce alan sürücüler otomatik veya manüel araç kullanabilmek için manüel vitesli araçlarla eğitim alıp sınavlara da bu araçlarla girmek zorundaydı. 2016 yılı itibariyle yönetmelikte yapılan değişikle sürücü adayları istemeleri halinde otomatik vitesli araç kullanabilmek için sürücü kursuna başvuru yapabilir ve sadece otomatik araçlarla eğitimlerini tamamlayarak sınava da bu araçlarla girip ehliyetlerini alma hakkı kazandılar Otomatik vites için ayrı bir sınıf yoktur. Sınava otomatik vitesli araçla girer ve başarılı olursa ehliyet belgesinde otomatik vitesli araç kullanabilir ibaresi yazacaktır. Belirtmekte fayda var bu şekilde ehliyet belgesi alan kişiler manüel araç kullanamazlar. B sınıfı ehliyette olduğu gibi otomatik vitesli otomobil ve kamyonet kullanacaklara verilir.

Ehliyet sınavını manuel vites ile geçtiysen otomatik araç kullanabilirsin ama sınavı otomatik vites ile geçtiysen manuel kullanamazsın.
 
Daha 17 yaşındayım ama araba kullanmayı babam yavaştan öğreteceğini söyledi ve dedi ki otomatik vites ehliyeti al. Kullanması kolay olduğu için kadınlar kullanır deniyor ya insanlar arasında benimde kafama takıldı. Nedir bu olay?

Sıfır aracımı otomatik vitesli aldım. İyi ki de öyle yapmışım. Otomatik vitesi bayan kullanır deyişi de eskiden kalma bir söz. Çünkü eskiden otomatik vites çok pahalıydı herkes alamazdı. Böyle bir dedikodu yaymak bu araçları alamayanların gönlünü rahatlattı. Otomatik vites son teknolojidir. Gaz ve fren başka bir şey yok. Manuel vitesli araçlarda dikkat vitese gidiyor diye kaldırılması düşünülüyor. Hatta düşünülmüyor yavaştan kaldırılmaya bşalandı. Kafana takma yani. İstesende alamayacaksın 2 sene sonra manuel sıfır araba. Al otomatik vites bak konforuna.
 
Ben de 17 yaşındayım ancak 11 yaşımdan beri araba sürüyorum son iki yıl içerisinde trafikle çok iç içe oldum ve sana söyleyebileceğim şeyler şunlar.
Eğer arabalara çok ilgi duyuyorsan ve maddi durumunuz çok iyi değilse 2000 modelin altında araç alacaksanız kesinlikle manuel öneririm çünkü gerçekten dedikleri zevk verme olayı var hele ki tofaşla bazen gaza geliyorum dikili ile aliağa yolu arasında bi anda vites küçültüp basıyorum gaza:neo:

Ancak eğer arabayı beni götürüp getirsin okula filan gidiyim kızlarla geziyim dersen al otomatiği bak keyfine.


(Manuelde vitesle oynamak stres çarkı gibidir laf edersin ama anlamsızca zevk alırsın)
 
Evde otururken veya uzun yolda en arabacı(!) en manuel vites sevdalısı benimdir ama trafiğe girdikten 10 dakika sonra otomatik vitesi düşünmekten heder olan da benim. Hiç erkekliği falan yok vites işinin. Yoğun trafik yüzünden kaç kere halat kopardım bilmiyorum. Bacağınıza olanı saymıyorum bile. Yine de manuel vites ehliyeti alın. Araç bulmakta zorlanırsınız, farklı bir araç kullanmanız gerekir, ehliyetiniz şartı karşılamıyor diye ehliyetsiz olarak ceza yersiniz. Öyle ya da böyle ehliyeti tam alın derim.
 
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı