Otomobiller hakkında nasıl daha çok bilgi edinilebilir?

369067

Hectopat
Çocukluğumu geçtim, daha bebekken bile arabalara ilgim vardı; varmış daha doğrusu. Nedense bu dört tekerlekli metal yığınları beni içine çekip aşık ediyor. İlk olarak ortaokulda DMAX'de çıkan tamirat tadilat program ile biraz daha bilgim arttı. Şu an da lisedeyim ve bu ilgim ölene kadar devam eder diye düşünüyorum. Fakat hala kendimi yeterli hissetmiyorum. Bazı arkadaşlarıma arabacıyım diyorum ama soru sorunca onlar ortada dıt gibi kalıyorum. Böyle bir ilgi alanı olan birine ufkunu genişletecek tavsiyeler nelerdir?

Araç sahibi olunca daha çok bilgi sahibi olabiliyorsun. Özellikle sanayiye git gel yaparsan bir çok konuya hakim olmaya başlıyorsun. Onun dışında bu tür ortamlarda bulunup sohbetlere katılırsanda bilgin artar. Örneğin biz her cumartesi akşamını yarış gecesi ilan edip buluşurduk. Yarış saatleri dışında da oturur araçlarımız hakkında konuşur bir birimizden bilmediğimiz konular hakkında bilgi alırdık. Böyle bir ortam bulursan daha hızlı geliştirirsin kendini. Hiç biri yoksa otur evde videolar izle. En basitinden dizelin çalışma mantığı, benzinlinin çalışma mantığı. Araç forumlarında gez mesela aracın gücünü yükseltmek için ne tür işlemler yapıyorlar. Bir çok kişi forumlarda bu konuları tartışıyor. Şunu yaparsan daha iyi olur şöyle yaparsan daha soğuk hava alır gibi.

Çocukluğumu geçtim, daha bebekken bile arabalara ilgim vardı; varmış daha doğrusu. Nedense bu dört tekerlekli metal yığınları beni içine çekip aşık ediyor. İlk olarak ortaokulda DMAX'de çıkan tamirat tadilat program ile biraz daha bilgim arttı. Şu an da lisedeyim ve bu ilgim ölene kadar devam eder diye düşünüyorum. Fakat hala kendimi yeterli hissetmiyorum. Bazı arkadaşlarıma arabacıyım diyorum ama soru sorunca onlar ortada dıt gibi kalıyorum. Böyle bir ilgi alanı olan birine ufkunu genişletecek tavsiyeler nelerdir?
Dmax'de hâla o program var ben yararlı buluyorum aynı zamanda youtube ve instagramda CNC eğitim diye eğitici bir kanal var onu da takip edebilirsiniz

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı