Overclock için öneri

Makaleler
2
RAM
16
Ekran kartı
RX 470
Anakart
P5H55-M
İşlemci
Xeon 3440 2.53GHz
Xeon 3440'a overclock yapacağım, 3.6-4 GHz dolaylarında, ve 3 adet fan seçeneğinde kaldım.

1. Ürün Snowman T6 Ultra

2.Ürün Snowman X6

3.Ürün 6 Bakır Boru 3 Fan Aliexpress Muadili

Hangisi daha mantıklı olur? Yorum ve önerilerinizi merak ediyorum.

T6 Ultra aldım oyunlarda darboğaz yüzünden 90-96 arası takılan i3 10105F işlemcim 60ı geçmiyor artık (genellikle 50-57 derece arasında takılyor) ve yaptığım stres testlerinde de aynı şekilde 60 dereceyi geçmedi.
Güzel fan, ben herhangi bir sorun yaşamadım diğer seçenekler için bir şey diyemeyeceğim.

T6 Ultra aldım oyunlarda darboğaz yüzünden 90-96 arası takılan i3 10105F işlemcim 60ı geçmiyor artık (genellikle 50-57 derece arasında takılyor) ve yaptığım stres testlerinde de aynı şekilde 60 dereceyi geçmedi.
Güzel fan, ben herhangi bir sorun yaşamadım diğer seçenekler için bir şey diyemeyeceğim.
Overclock denediniz mi? Genel performans güzel mi? Stok fan 2.53GHz için gayet fazlasıyla yetiyor ama 2.8 bile yapsam sıcaklık uçuyor. Bu yüzden bana güzel tek seferlik nokta atışı lazım :D

Overclock denediniz mi? Genel performans güzel mi? Stok fan 2.53GHz için gayet fazlasıyla yetiyor ama 2.8 bile yapsam sıcaklık uçuyor. Bu yüzden bana güzel tek seferlik nokta atışı lazım :D

Overclock denemedim işlemcim overclock desteklemiyor ama muhtemelen yeterli olacaktır sizin için ayrıca takmasının diğer seçeneklerinize göre daha kolay olduğunu düşünüyorum ve daha az ses yaptığına eminim. Başkaları ne der bilmiyorum ama bence alıp deneyebilirsiniz üzeceğini sanmıyorum.

Overclock denemedim işlemcim overclock desteklemiyor ama muhtemelen yeterli olacaktır sizin için ayrıca takmasının diğer seçeneklerinize göre daha kolay olduğunu düşünüyorum ve daha az ses yaptığına eminim. Başkaları ne der bilmiyorum ama bence alıp deneyebilirsiniz üzeceğini sanmıyorum.
dediğiniz gibi yapıp T6 Ultra alıyorum. Herkes bol bol övmüş, her şartta stok soğutucudan iyi olacağı kesin.

Adsız.png

Geldiğinde genel performans için bir blog yazmak şart oldu. 3440 kullananlar ve kullanacaklar için lazım olur 🙃🙃

Son düzenleme:
dediğiniz gibi yapıp T6 Ultra alıyorum. Herkes bol bol övmüş, her şartta stok soğutucudan iyi olacağı kesin.

Eki Görüntüle 1968616
Geldiğinde genel performans için bir blog yazmak şart oldu. 3440 kullananlar ve kullanacaklar için lazım olur 🙃🙃

Hayırlı olsun, umarım performansı beklediğinizden daha iyi olur.

Aslında 214-XT alırken Snowman kafama bayağı takılmıştı çünkü ciddi derecede ucuzdu. 214 ile OC yapmadığım halde yazın R5 5600 78watt çektiğinde 73 dereceyi gördüm. Snowman'e şans vermek lazım gerçekten.

Fan geldi baya hoş ve güzel duruyor. Akşama montajını yapacağım ama nasıl yapacağım hakkında hiçbir fikrim yok :D Intel için montaj yapan kimse yok youtube'da. Deneye deneye bir şekilde çözeceğiz sanırım. Başarırsam video çekerim.

Taktım, 3.6 GHz'lere kadar çıktım. Oynarken sorun yok lakin PRIME95 testleri 80 derece görünce yarı yarıya azaltıyor GHz değerlerini.

ETS2 High 60 FPS
Far Cry 5 High 60 FPS

Kasamda egsoz fan yoktu, ID Cooling fan alıp taktım ve dereceler felaket derecede düştü bunu bir fırsat görüp 3.8GHz overclock yaptım, Prime95 testlerinde maksimum 70 derece gördüm. Xeon 3440 ile overclock yapacak arkadaşlara kesinlikle öneriyorum. İçinden çıkan termal macunu kullandım. İçerideki sıcak havayı mutlaka dışarı atmanız gerekiyor. İçeriye hava vermesi için bir fan almayı daha düşünüyorum.

Aldığım fan bu.

Bugün 4.0 GHz deneyeceğim. Yine sizlerle paylaşırım.

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı