2. sisteme RX 480 alırdım. Sonra aynısından ikincisini alıp crossfire yapardım.
Açıkcası i7 6700 almaktansa zaten şu aşamada i5 6600k almak daha mantıklı hem daha ucuz hemde oc yaparsa i7 6700 den daha performanslı. Bana sorarsan i7 6700k> i5 6600k> i7 6700 şeklinde tercih edilmeli ki performans sıralaması da bu. Ya eskiden oc çoo daha riskliydi takip etmesi zordu dengesiz olma riski çoktu. Artık çok daha kolay ve sağlıklı yapılmaması için bir sebep yok. İlk aşamada zaten oc yapmasına gerek yok. Uzun vadede performans lazım olduğunda parça değiştirceğine daha götürür parasını çıkarır
Açıkcası i7 6700 almaktansa zaten şu aşamada i5 6600k almak daha mantıklı hem daha ucuz hemde oc yaparsa i7 6700 den daha performanslı. Bana sorarsan i7 6700k> i5 6600k> i7 6700 şeklinde tercih edilmeli ki performans sıralaması da bu. Ya eskiden oc çoo daha riskliydi takip etmesi zordu dengesiz olma riski çoktu. Artık çok daha kolay ve sağlıklı yapılmaması için bir sebep yok. İlk aşamada zaten oc yapmasına gerek yok. Uzun vadede performans lazım olduğunda parça değiştirceğine daha götürür parasını çıkarır
Zaten önemli nokta bu 6600k performans olarak 6700den yukarıya çıkabildiği gibi daha ucuz tabiki ikiside 6700k değil ama 6700 yerine 6600k daha doğru bir tercik olucaktır fiyat performans olarak.
Birincisi, söylediğim gibi 6700'e fark atacak bir performansa ulaşamayacaktır. İkincisi, anakart ve soğutucu masrafını eklediğin zaman 6700'ün daha karlı olduğunu göreceksin. Üçüncüsü, 6700'ün stok fanı yeterli olacaktır, çünkü 6600k'nın neredeyse yarısı kadar güç tüketecek. Dördüncüsü, uzun vadede 6700'ün çöp olacağını düşünüyorsan büyük yanılgı içindesin. Beşincisi, oyunlar şu an için tek çekirdeğe yükleniyor olabilir ama bunun 5 yıl sonra böyle olacağının bir garantisi yok.
Karar tabiki senin ama benim fikrim uzun vadede düşünmen ben zaten şu an 6700k alıp oc yap demiyorum saçma ama 3 4 yıl sonra işlemci değiştirmek yerine hala işini görme şansı çok çok daha yüksek olan tercih 6700k oc ileAma OC'suz işlemci alırsam anakarttan, sıvı soğutmadan, ramden ve işlemciler arası fiyat farkından tasarruf etmiş olacağım. O yüzden k'lı modelleri 2. plana atmıştım. Ama k'lı model seçersem kafadan 6700k seçeceğim zaten çünkü k'lı model yaparsam kafam rahat etsin, kafamdaki soru işaretleri gitsin diye kurarım. Zaten overclocklu modeli alırsam sıvı soğutma şart görünüyor da overclocksuz modele sıvı soğutma çok da gerekli değil gibi.
İşe bütçe ve kişisel zevk girdiğinde durum değişebiliyor fakat bu 6600k nın be 6700k nın oc ile ulaştığı performansların 6700e göre matematiksel üstünlüğünü değiştiremiyo malesef. Ayrıca bütçe konusunda o işlemciyi belirli bir minumum performansta maksimum ne kadar süre kullanabileceğin de bütçe hesabında göz önüne alınmalı benceKesinlikle katılmıyorum. i5 6600K - i7 6700'a rakip olacak bir işlemci değil. Hem i5 6600K alıp üzerine anakart ram soğutma gibi işlemlerde de ekstra bir para harcama söz konusu olacak ki bu bağlamda i7 6700 hem performans hemde fiyat açısından daha mantıklı olacaktır. Açıkçası bende overclock işini pek sevmem kişiden kişiye göre değişebilir belki ama günümüzdeki işlemcilerinde azımsanmayacak güçleri var yani bütçe tarafından baktığımda ben kesinlikle overclocksuz bir sistem öneririm. OC yapılmayacak bir sisteme ise en az i5 6600 veya i7 6700 öneririm orası da senin bütçene kalmış![]()
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.