Overclock Sonrası GTA V Kasma Sorunu

BabaKing71

Hectopat
Makaleler
1
Daha fazla  
-Q6600 2.40 GHz işlemci
-HD 5770 (overclocklu 940 MHz) ekran kartı
-Ga-G41MT-S2 anakart
-6 GB 1333 MHz RAM
-400 watt PSU

Bu sistem ile GTA V oynarken işlemcim 80 derece %90 civarı bir kullanım mevcut. Kasma yok oyunda. Bu değeri düşürmek için işlemciyi 3.00 GHz'e çıkardım. Overclock sonrası işlemci kullanımı %80 civarlarına düştü fakat oyunda istemsizce bir kasma var. Dağda olsun şehir içinde olsun FPS düşüşüne sahibim. Sizce neden böyle bir şey oldu. Cevaplarınızı bekliyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Overclock yaptınız ama ısı kontrolü yaptınızmı ?
Sisteminiz çok ısınıyorsa FPS düşüşleri ve kasmalar olacaktır.

OC fazla yapıldıysa kart fazla ısınır. Fazla ısınma frekans düşmesi demektir.

Size önerim şu ekran kartını 900 MHZ yapmanızdır. Bu sayede uygun sıcaklık değerlerine ulaşacaktır.

Overclock yaptınız ama ısı kontrolü yaptınızmı ?
Sisteminiz çok ısınıyorsa FPS düşüşleri ve kasmalar olacaktır.
Overclock'lu haliyle 90 dereceye kadar çıkıyor. Overclock'suz 70-80 derece civarında.

OC fazla yapıldıysa kart fazla ısınır. Fazla ısınma frekans düşmesi demektir.

Size önerim şu ekran kartını 900 MHZ yapmanızdır. Bu sayede uygun sıcaklık değerlerine ulaşacaktır.
Ekran kartında sorun yok işlemci sorunlu.

Isınmadan dolayı FPS düşüşleri yaşanır. Oyun içinde kaç FPS alıyorsunuz? Bu karttan bende almayı düşünüyorum. Ram, PSU sistemimiz aynı.
Hocam 1920x1080 çözünürlüğünde şehir içi 25-30 FPS almaktayım. Anlamadığım bir şey daha var; Overcloc'lu ve Overclock'suz aynı FPS yi almaktayım.

O zaman işlemciyi eski frekansına getir.
İşlemci kullanımı yüksek olduğundan kasmalar yaşıyorum.

İşte eski haline getir. Bu sayede işlemci kullanımı düşecektir.

Yeni bir şey farkettim, bugün GTA V' de ram kullanımı 4000 MB' dan fazlaydı.

İşte eski haline getir. Bu sayede işlemci kullanımı düşecektir.
Overclock yapınca işlemci kullanımı düşüyor fakat oyunda daha fazla kasma oluyor. Normalde kasma olmaması gerekmez mi ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…