Overclock sonrası işlemcinin stabil olduğunu anlama

Makaleler
2
R5 2600 işlemcimi son olarak 3.9 GHz 1.15 voltaj ile çalıştırdım. Core Performance Boost kapattım. Başka hiçbir ayara ellemedim. Bunun stabil olduğunu ve işlemcime bir zararı olmayacağından nasıl emin olabilirim. CPU-Z stress testinde bir kapanma olmadı. Oyunlarda da aynı şekilde. Yine de yanlış overclock uzun vadede işlemciyi öldürür diyorlar. Sizce bu OC yanlış mı yoksa böyle iyi mi?

Sıcaklık aşırı yüksek değilse 1.15V hiçbir şey yapmaz işlemcine. Hatta senin yaptığın overclockdan bile sayılmaz. Korkak davranmışsın 😃 O voltajın 1.4-1.45V'a kadar yolu var daha. Ben olsam 1.35-1.40V civarında 4-4.1 GHz denerdim.

Ben genelde OC'nin stabil olup olmadığını anlamak için oyun oynuyorum.

Stres testi açıp bir kaç saat bekleyebilirsin. Sorun olmazsa stabil demektir.

Test olarak hangilerini önerirsin? Mesela AIDA64'te test yaparken CPU+FPU seçmek gerekli mi, yoksa sadece CPU yeterli olur mu?
En sağlamı Prime95 testi. Zaten işkence testi olarak geçiyor. Gereksiz bir şekilde işlemci normal şartlarda zorlanamayacağı kadar zorlanıyor. CPU-Z stres testi ise hafif kalıyor sanki. İşlemci %100 kullanılıyor ancak Prime kadar zorlamıyor. Aida64 en uygunlardan birisi. Tadında bir yükü var. Ben ilk üç seçeneği işaretliyordum test yaparken.

Sıcaklık aşırı yüksek değilse 1.15V hiçbir şey yapmaz işlemcine. Hatta senin yaptığın overclockdan bile sayılmaz. Korkak davranmışsın 😃 O voltajın 1.4-1.45V'a kadar yolu var daha. Ben olsam 1.35-1.40V civarında 4-4.1 GHz denerdim.

Ben genelde OC'nin stabil olup olmadığını anlamak için oyun oynuyorum.

Stres testi açıp bir kaç saat bekleyebilirsin. Sorun olmazsa stabil demektir.
Sayın shimada :dd 1,563v 4,9ghz 7700k stabill mükemmel şekilde :ddd

@FIREBREAKER OC'nin yok da işlemcinin var. Robert amcamız Ryzen için 1.425V ve üzerinin uzun vadede etkili olabileceğini söylüyor. Yoksa Ryzen 1600'la 4.2 GHz görmüş adamız burda 🙂

İlk anakartım z170ı sırf bu yüzden kondansatör patlattı z270 prime'a geçtim o.c performansı muazzam stabillik konusunda üstün başarı sergiliyor 1,591v'da 5ghz yapıcamda korkuyorum :DDD

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı