Overclock sonrası stabilite testi

• Konuyu başlatan 3503
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 13
  • Görüntüleme 8.883
Stabilite sağlanması için işlemcinin yükte hata vermemesi gerekir. Prime 95 yaparken oradaki notlarda yazar. Hata kodları yazarsa stabilite sağlanmamıştır. O kodların anlamı da işlemci ben bu voltajda bu çekirdekleri çalıştıramıyorum yada aşırı ısınıyorum diyordur.

Önemli: PC'nin reset atmaması stabilite sağlanmış demek değildir...

Stabilite sağlanması için işlemcinin yükte hata vermemesi gerekir. Prime 95 yaparken oradaki notlarda yazar. Hata kodları yazarsa stabilite sağlanmamıştır. O kodların anlamı da işlemci ben bu voltajda bu çekirdekleri çalıştıramıyorum yada aşırı ısınıyorum diyordur.

Önemli: PC'nin reset atmaması stabilite sağlanmış demek değildir...

Prime 95 ile yaklaşık 45 dk test ettim.İşlemci 54 derenin üstüne çıkmadı ve prime 96 ile test ederken hata kodları yazmadı.Son bi sorum olcak kuzey köprüsü boştayken 40, yükteyken 60 derece oluyor. Bu normal mi ?

60 derece normal sayılabilecek bir değer o sistem için. Bunun dışında yük altında 1 saat boyunca hiç hata vermedi ve sıcaklık 60 dereceyi geçmediyse sıkıntı yok demektir.
Fazla zorlamanın alem yok. Mesela ben voltajsız zorladım ve ilginç bir biçimde işlemci %50'den fazla kullanılmamaya başladı.
Stabilitenin sağlanması işlemcinin 60 dereceyi geçmemesinden ibaret değil yani. Arkadaşın dediği gibi hata alıp almadığın da çok önemli.

Uyarı! Bu konu 13 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı