Overclock yapmak işlemci ömrünü azaltır mı?

Ranny

Hectopat
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Selam. Yeni bir sistem alacağım. Muhtemelen sistemi alırken overclock yapmak için B450 serisi bir anakart alacağım. İşlemci Ryzen 5 5600 olacak. Bu işlemciye overclock yaptığım zaman işlemci ömrü kısalır mı? Kısalırsa ne kadar süre sonra sıkıntı çıkarır? Bir de overclock olmadan işlemciden tam performans alamaz mıyım?

Son düzenleyen: Moderatör:
Selam. Yeni bir sistem alacağım. Muhtemelen sistemi alırken overclock yapmak için B450 serisi bir anakart alacağım. İşlemci Ryzen 5 5600 olacak. Bu işlemciye overclock yaptığım zaman işlemci ömrü kısalır mı? Kısalırsa ne kadar süre sonra sıkıntı çıkarır? Bir de overclock olmadan işlemciden tam performans alamaz mıyım?

İyi bir soğutma ve macun bakımı ile bir sıkıntı çıkarmaz fakat yine de bir nebze azaltır tabii bir de zaten çoğu oyunu kaldırabilecek bir işlemci neden overclock yapacaksın ki.

Overclock internette anlatıldığı gibi işlemciyi çok çabuk öldürmez. Ama şöyle bir faktör var, abartmamanız lazım. İyi bir soğutma yaparsanız ve çok üstte tutmazsınız rahatlıkla yapabilirsiniz.

Her türlü azaltır bunu en aza indirmek için iyi bir soğutucu kullanabilirsiniz stock fan yerine kule tipi imkanınız varsa altını çiziyorum iyi bir sıvı soğucu takabilirsiniz ama bence sisteme göre kule tipi fazlasıyla iş görür

İyi bir soğutma ve macun bakımı ile bir sıkıntı çıkarmaz fakat yine de bir nebze azaltır tabii bir de zaten çoğu oyunu kaldırabilecek bir işlemci neden overclock yapacaksın ki.
Hocam işlemciden tam verim almak istiyorum. Overclock ile FPS artışı da olduğu için yapacağım. Tabi bu durum yüzünden yapmamayı da düşündüm.

Hocam işlemciden tam verim almak istiyorum. Overclock ile FPS artışı da olduğu için yapacağım. Tabii bu durum yüzünden yapmamayı da düşündüm.

Oyun oynuyorsaniz farkı hissetmezsiniz bile. 2 sistem acsan biri OC biri düz. En uzman oyuncunun bile bu sisteme OC yapılmış diyebileceğini zannetmiyorum. Ama yapabilirsiniz isterseniz tabi bunun için ekstra bir soğutucu da almanız gerekecek haberiniz olsun.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı