Overclock yapmak ne kadar mantıklı?

Makaleler
4
Bir aralar çok fena bir şekilde takıntılıydım, aldığım her anakartta öyle veya böyle OC desteği olacak vs. diye, ama sonra nedense bana gereksiz geldi. Yani tamam sahip olduğunuz bir şeyi "elinizdekilerle" olabilecek en optimum seviyeye getirmek iyi bir şey. Ama bu ayarı tutturmakta aşırı zor. Üstüne çıkmak istediğinizde bedelleri ağır oluyor. Daha iyi soğutucu almak, daha iyi termal macun, daha fazla fan vs. hepsi bir masraf ve bu kadar para harcadığınızda zaten yaklaşmaya çalıştığınız değerleri stock olarak verebilen bir üst model işlemciyi alma şansızın olabiliyor.

Xeon E5430 işlemcimi stock 2.66 GHz'de çalıştırmak yerine kule soğutucu alıp 3.8 GHz'de deli gibi kullanmak daha mantıklı. Bir düşün, monitörüme bile overclock yapmış birisiyim ben. En sevdiğim işlerden birisidir.
HP V185es modele yapılabilir mi hocam? Eski ama bir işe yarasın diye soruyorum.

O anakart ve işlemci varken. O seviyeye gelmemesi elde değil ki hocam zaten.
R4'ü abime verdim. Rekor kırdım sayılır 4754 MHz ile bayağı yüksek değerler elde ettim. Rampage 3 Extreme ile de 4.82GHz W3680 ve 3 kanal 2400MHz CL10 sistem kullandım tabi anakartı yaktım orası ayrı mesele. Şimdi sıra 6950X ile bir şeyler yapmaya geldi. Soğutmamı güncellemem gerekecek ama.

Bir aralar çok fena bir şekilde takıntılıydım, aldığım her anakartta öyle veya böyle OC desteği olacak vs. diye, ama sonra nedense bana gereksiz geldi. Yani tamam sahip olduğunuz bir şeyi "elinizdekilerle" olabilecek en optimum seviyeye getirmek iyi bir şey. Ama bu ayarı tutturmakta aşırı zor. Üstüne çıkmak istediğinizde bedelleri ağır oluyor. Daha iyi soğutucu almak, daha iyi termal macun, daha fazla fan vs. hepsi bir masraf ve bu kadar para harcadığınızda zaten yaklaşmaya çalıştığınız değerleri stock olarak verebilen bir üst model işlemciyi alma şansızın olabiliyor.

Geçenlerde overclock yapıyordum P5Q anakarta işlemciye fazla GHz ( aniden )verdim ekran gelmedi sonra ne oldu hocam BIOS sıfıladım nedense şalter attı Windows 0xc0000225 hatası verdı çok pis hata 1 gün ugraşlar sonucu format atabildim eger bunları yaşamak istemiyorsan 2 veya 4 şeklınde arttır PSU zaten kalitesiz ise hiç girme bu topa anakartın 12v kanalını yakarsın anakartıda elıne alırsın Psyu'da PSU markan nedir?

R4'ü abime verdim. Rekor kırdım sayılır 4754 MHz ile bayağı yüksek değerler elde ettim. Rampage 3 Extreme ile de 4.82GHz W3680 ve 3 kanal 2400MHz CL10 sistem kullandım tabii anakartı yaktım orası ayrı mesele. Şimdi sıra 6950X ile bir şeyler yapmaya geldi. Soğutmamı güncellemem gerekecek ama.

Ha benim dediğim olay burada başlıyor işte, soğutucuyu güncelle, anakart al vs. zaten o parayla üst modelini alırım işlemcinin. Sanırsam bu modifiyeli şahin mi yoksa 1.4 Egea mı gibi bir şey ya 😁

Genelde işlemci voltajını fazla veriyorlar o ayarı iyi tutturursan daha az ısınmasını sağlayarak bile daha iyi GHz'lerde çalıştırabilirsin işlemcini. O yüzden O.C harikadır UV daha da harikadır.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı