Overclock yapmak sıcaklığı ne kadar artırır?

Hocam soğutucusuz, sistem fena ısınıyor.

O zaman OC yapmayın. Fazlasıyla büyük bir riske girmiş olursunuz. Dediğim gibi bir stress testi yapıp sıcaklık değerlerini paylaşabilir misiniz?

H-hocam... Laptolarda OC önermiyoruz.

Bende önermiyorumda bazen yapmak isteyenler oluyor. Laptopta zaten thermal alana göre üretim yapıldığı için işlemcinin verebileceği Max performansa göre üretim sağlanmış oluyor. Bu sebeple sizle aynı fikirdeyim bende önermiyorum.😁

Hmm, hocam termal macun sürsek ısınır mıdır?

Temal macun bakımı zaten sürekli yapılması gerekiyor. Sürekli kullandığınız laptoplarda 1.5 yılda 1 defa, sürekli oyun oynanılan bilgisayarda 6 ayda 1 termal macun bakımı yapmak en uygun olanı. Ayrıca sağlam fan temizliğini de unutmamak gerek.

Bende önermiyorumda bazen yapmak isteyenler oluyor. Laptopta zaten thermal alana göre üretim yapıldığı için işlemcinin verebileceği Max performansa göre üretim sağlanmış oluyor. Bu sebeple sizle aynı fikirdeyim bende önermiyorum.😁

Temal macun bakımı zaten sürekli yapılması gerekiyor. Sürekli kullandığınız laptoplarda 1.5 yılda 1 defa, sürekli oyun oynanılan bilgisayarda 6 ayda 1 termal macun bakımı yapmak en uygun olanı. Ayrıca sağlam fan temizliğini de unutmamak gerek.

Hocam fan temizliği vs. yapıyorrum da, termal macun için biraz sıkışığım ama hallediceğim.

Hmm hocam peki, laptop da fps artırmak için neler yapılabilir (parçalardan bahsediyorum) Rami 8 yapmak istiyorum da, fps yükselir mi?

Hmm hocam peki, laptop da FPS artırmak için neler yapılabilir (parçalardan bahsediyorum) RAM'i 8 yapmak istiyorum da, FPS yükselir mi?

RAM'i çok kullanan oyunlarda RAM'i yükseltmek extra performans sağlar. Ayrıca dahili ekran kartıyla kullanıyorsanız PC'yi tek kanal RAM'iniz varsa 2 kanal RAM kullanmak performansı katlıyor.

RAM'i çok kullanan oyunlarda RAM'i yükseltmek extra performans sağlar. Ayrıca dahili ekran kartıyla kullanıyorsanız PC'yi tek kanal RAM'iniz varsa 2 kanal RAM kullanmak performansı katlıyor.
hocam 2 kanal ram slot var, 2'Sini de kullanıyorum, ekran kartımın dahili olduğunu nasıl öğrenebilirim?

Hocam 2 kanal RAM slot var, 2'sini de kullanıyorum, ekran kartımın dahili olduğunu nasıl öğrenebilirim?

Aygıt yöneticisinde görüntü bağdaştırıcısında hangi ekran kartı görünüyor ona bakmanız gerek.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı