Overclock yapmayacak biri için i7 9700 vs i7 9700K

Arkadaşlar selam, ay sonu PC dizeceğim. İşlemci konusunda kararsız kaldım. Overclock yapmayacağım için Z serisi anakart almayacağım ama yine de çevremdekiler 9700 3.0GHz, 9700K 3.6GHz diyor. Bu 0.6 GHz fark performansta nasıl bir etki eder, K serisi almaya değer mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Tamam ben de bunu soruyorum, aradaki tek fark 0.6ghz değil mi? 0.6 ghz için almaya değer mi diyorum😄 sonuçta K serisi alınca nerden baksan 300₺ fan da almak lazım.
Soğutucuyu her halükarda alman gerekli şuana kadar hiç stok soğutucu tavsiye etmedim K işlemci al geç fiyat farkına değecektir.

9700K daha güçlü ve ileride satması daha rahat.
Soğutucu mantığın saçma 9700k'ya stock alsan 80-85 derece görse işlemci patlamayacak, aynı şekilde 9700' de stockla kullansan o da patlamayacak sadece turbo boost hızlarında az kalacaklar ısınmadan dolayı thortlle olacak belli kullanımdan sonra. Tabi iki işlemciye de soğutucu alman lazım.
9700k alman daha avantajlı ama aradaki fiyat farkı seni zorluyorsa 9700 hatta 9700F'de alınabilir.

Soğutucuyu her halükarda alman gerekli şuana kadar hiç stok soğutucu tavsiye etmedim K işlemci al geç fiyat farkına değecektir.
0.6 ghz için cidden değer mi ya? Fikrimde diretmek istemiyorum yanlış anlaşılmasın ama i7 2600’ü stok fanla 8 yıldır kullanıyorum en ufak sorun olmadı.
9700K daha güçlü ve ileride satması daha rahat.
Soğutucu mantığın saçma 9700k'ya stock alsan 80-85 derece görse işlemci patlamayacak, aynı şekilde 9700' de stockla kullansan o da patlamayacak sadece turbo boost hızlarında az kalacaklar ısınmadan dolayı thortlle olacak belli kullanımdan sonra. Tabi iki işlemciye de soğutucu alman lazım.
9700k alman daha avantajlı ama aradaki fiyat farkı seni zorluyorsa 9700 hatta 9700F'de alınabilir.
İlk cümlelerinden hiçbir şey anlamadım, tekrar yazar mısın? Hangi mantık saçma, 9700K stok fan vs. Ne alaka?

0.6 ghz için cidden değer mi ya? Fikrimde diretmek istemiyorum yanlış anlaşılmasın ama i7 2600’ü stok fanla 8 yıldır kullanıyorum en ufak sorun olmadı.
Galiba ses ve gürültü meselesi ben hiçbir şekilde katlanamıyorum sesli fanlara belki bende sorun vardır, İntel K serisi işlemcilerinde fabrika çıkışlı Delid'li olduğunu sölüyor Non-K işlemcilere ise termal macun ile fabrika çıkışı veriyor bence ısı sorunları yaşamamak için Delid'li işlemciyi almak mantıklı hem bir kere veriyoruz dediğiniz gibi 8 sene veya 10 sene kullanıyoruz bari iyisi olsun.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı