Overclock'ın Oyunlara Katkısı

GT 630M için bu işlem olur mu peki? MSI Afterburner ile yapılabiliyor. Zarar verir mi? Değer mi?
Öyle hemen zarar görecek diye bir kaide yok. Fakat Laptop'a OC yapmanızı önermem açıkçası. Biliyorsunuz, Laptoplar zaten çok ısınıyor. Ama eğer serin tutacaksanız neden olmasın.

Ben gt525m'de 600 MHz'i 720 MHz civarı artırıyordum. Artırmadan önce ETS 2'de 22 FPS aıyordum fakat O.C. yapınca 27-30 FPS alıyordum. Sıcaklıklarda +5 fark ediyordu.

O zaman ben boştayken ve GTA V oynarken ki sıcaklıkları size göstereyim. Siz de sıkıntı olur mu olmaz mı bakarsınız.

Adsız.png

GTA V oynadım biraz sıcaklık 75 derece idi.

GTA V oynadım biraz sıcaklık 75 derece idi.
Buna bi de OC. yaparsanız sıcaklık 80 c.'nin üstüne çıkacaktır, ki fazla sıcaklık sistemin reset atma veya DEF. (Fabrika ayarları) moduna geçer.
Ama merakınızı gidermek için OC'u deneyebilirsiniz. Hemen yanacak, patlayacak endişelerini kapılmayın.

Şimdi ne yapayım anlamadım. Kritik eşik kaç derece? 80 derece üstü derken 85 mi? 85 derece sıcaklık olsa kartın ömrü kısalır mı? Yanar mı? Bir de en uygun ayarlar hangisi?

Adsız.png

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı