Overwatch vs PUBG

Kintana

Hectopat
Merhaba arkadaşlar. 150 TL'lik bir bütçem var ve iki oyun arasında kaldım. Artık zaten yazda başladı sizce hangi oyun güzel gider. Hangi oyunu tercih etmeliyim. Uzun vadeli canım sıkılmadan oynayabileceğim bir seçim yapmak istiyorum. İki oyunuda hiç oynamadım fikirlerinizi paylaşabilir misiniz?

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Hızlı oynanış ve daha hoş göründüğü için ben Overwatch derdim, Paladins oyununu oynayarak biraz fikir edinebilirsin. ÇöpG'yi sevmiyorum, R6 bile daha zevkli gelir.
Bizim görüşlerimizi alman biraz saçma, herkesin yöneldiği alan farklı.
@Lrne, oyunu aslında bu akşam üstü alacağım sadece dün kararlaştırmak istedim, çünkü ikiside büyük bir oyun olduğu için benim için biraz zor olurdu karalaştırmak. Ama sizler neyin ne olduğu bana söylediğiniz için bir oyunda kaldım oda Overwatch. Ama Pubg'nin o aksiyonu, gerilimi, çok hoşuma gidiyor.Tabi videolardan izlediğim kadarıyla. Overwatch kitle olarak sorun yaşamış eğer alırsam ileride sıkıntı olabilirmi ? Eğer öyle bir sıkıntı olursa Pubg almakta kararlaşmak istiyorum zaten steam toplulukta en çok oynanan oyunlar bir tanesi.

@Lrne, oyunu aslında bu akşam üstü alacağım sadece dün kararlaştırmak istedim, çünkü ikiside büyük bir oyun olduğu için benim için biraz zor olurdu karalaştırmak. Ama sizler neyin ne olduğu bana söylediğiniz için bir oyunda kaldım oda Overwatch. Ama Pubg'nin o aksiyonu, gerilimi, çok hoşuma gidiyor.Tabi videolardan izlediğim kadarıyla. Overwatch kitle olarak sorun yaşamış eğer alırsam ileride sıkıntı olabilirmi ? Eğer öyle bir sıkıntı olursa Pubg almakta kararlaşmak istiyorum zaten steam toplulukta en çok oynanan oyunlar bir tanesi.
Oyunun kitlesi ilk yıllar o kadar güzeldi ki. İnsanlar birbirlerine karşı çok naziktiler, takımın ihtiyacı olan heroları oynuyorlardı, yardımlaşma ve muhabbette bir o kadar güzeldi. Ama zamanla nedendir bilinmez değişim geçirip çok bozuldu. Belki çoğu oyuncunun saçma şekilde maç kaybetmekten tahammül seviyesi düştü bilemiyorum.

Oyuncu sayısı olarak sorunu yok, fakat topluluk son derece sinir bozucu, toxic, vurdum duymaz ve saygısız oldu. Rapor sisteminin de değişmesiyle birlikte en ufak ağır olmayan küfürden veya anlaşmazlıktan bile raporlanıp ceza alabiliyorsun. (Tecrübe ile sabit.) 🙂

Ama tüm bu anlattığım olumsuzluklara rağmen, yeni başlanabilir bir oyun olduğunu düşünüyorum, alınıp oynanabilir. Rekabetçi maçlara girmeden önce ''grup bulma'' seçeneğinden takım bulabiliyorsun. Sınıf seçip gruba dahil oluyorsun, maça girmeden önce nasıl ve ne şekil oynanacağını belirleyip insanlarla sesli ya da yazılı olarak konuşabiliyorsun ki bu bir çok olumsuz durumu ortadan kaldırabiliyor. Oyunu seversen uzun yıllar oynayacağını düşünüyorum.

PUBG'ye gelirsek, onu da epey fazla oynayıp tecrübe ettim. Yanlız oyun oynamayı ne kadar seveceğini düşünmen lazım arkadaşın ya da takımın yok ise. Arkadaş ve takım ile oyundan alacağın zevk resmen şaha kalkıyor. Eskiden belli başlı fps drop, bug vs. gibi az da olsa sorunları vardı ama artık temiz bir oyun olduğunu düşünüyorum. 43 lira gayet güzel bir fiyat.

Bir arkadaşın yorumuna katılıyorum. PUBG alırsın, karşına 500-600 saat oynamış tecrübeli adam gelip sana oyunu zindan eder. Bence de Overwatch al, PUBG Lite kur yanında, şu an botlar olduğu için sıkıcı ama öğrenmen açısından güzel olur. Birlikte oynayabileceğin arkadaşlar 80-90 lira verip PUBG almak zorunda kalmaz. Lite versiyonu düşük sistem istediği için arkadaş kitlen geniş olabilir hatta. Normal Pubg elbette grafikler vs iyidir, güzeldir ama dediğim gibi karşına kaliteli elemanlar geliyor, sürekli öl çık gir yapmaktan sıkılıyorsun.

@Lrne anladığım kadarıyla oyundaki bir kitle maça girip takımın ihtiyacı olan heroyu değilde başka bir hero alarak oyunu trolllüyor.
@imnotagamer haklısın ama benim için öl, çık, gir sıkıntı değil sonuçta bu bir battleroyale oyunu herhan herşey olabilir işte Pubg'nin bu yönü hoşuma gidiyor.
Hala kararsızım. Siz benim yerimde olsaydınız ne yapardınız ?
İyi akşamlar.@Lrne sen benim yerdimde olsaydın Pubg'mi yoksa Overwatch'ı mı alırdın ?

Son düzenleme:
Bütçeni 10 lira falan daha esnetme şansın varsa iki oyunu da alabilirsin (Eğer tüm parayla oyun almayı düşünüyorsan). "Gamesatış" sitesinde iki oyun 160 TL. Steam indirimi olduğu zaman, Steam'in yaptığı indirimin üstüne site de ekstra indirim yapıyor. Bugün ya da yarın fiyatı tekrar artar PUBG'nin. Siteden daha önce alışveriş yapıp 2 oyun aldım. PUBG ve Rainbow almıştım iki oyunu da anında Steam'den yolladılar. Gift olarak. Overwatch nasıl gelir bilmiyorum.

Eğer birini alacağım ya da bütçeme uymaz diyorsan ben Overwatch öneririm. PUBG de oynarım. Aşırı yeteneksizim o oyunda fakat sürekli ölmeme rağmen onda da eğleniyorum. Dedikleri gibi arkadaşlarınla oynadığında çok zevkli olur. Ama benim gibi arkadaş ortamında PUBG oynayan yoksa Overwatch daha iyi bir tercih bence. Ben diğer arkadaşların aksine topluluğunu biraz övebilirim. CS:GO, Rocket League gibi oyunların topluluklarından sonra Overwatch topluluğu bana gayet güzel geliyor. Oyuncuların geneli rekabetten çok eğlenmek için giriyor oyuna. Grafiklere bakarak çocuksu bir oyun olduğunu düşünebilirsin ama yaklaşık 1 yıldır oyunda çok az çocuğa denk gelmişimdir. Denk geldiklerim de öyle CS'deki gibi mikrofona bağıran kanser tipler değildi. Kanser yok değil, var. Ama oynadığım diğer online oyunlara göre daha az.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı