Oyun açılırken RX 5700 XT sistem reset atıyor

cannursoyy

Femtopat
Katılım
8 Ağustos 2024
Mesajlar
6
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Herkese merhaba, Game Pass'e gelen Call of Duty oyununda karşılaştım ilk sonrasında Ghost Recon indirdim onda da karşılaştım. FIFA 24'te falan olmadı. Güç kaynağının yetersiz geldiğini düşünmüyorum. PC'yi formatladım sorun aynı. Aşağıya sistem özelliklerini bırakıyorum. Önerisi olan yardımcı olabilirse çok sevinirim.

Sapphire AMD RX 5700 XT
RAM 32 GB G.Skill
AMD Ryzen 5 5600X Cougar 360mm sıvı soğutma ile birlikte.
MSI B450 Tomahawk Max-PSU ise Cooler Master TD500'ün yanında gelen 750 watt PSU'lardan.
Sıcaklık değerleri oyunlar açılırken kontrol ettim işlemci 45-50 derece bandında seyrediyor, GPU ise 50-55 derece bandında. Zaten ısınamadan sistem resetliyor kendini.
 
Bu testi yap aynı sorun tekrarlıyorsa;

12.PNG


Resimdeki gibi ekran kartını bağla sorun tekrarlayıp tekrarlamadığını söylersin. Eğer devam ederse bir yol daha söyleyeceğim.
 
Bu testi yap aynı sorun tekrarlıyorsa;

Eki Görüntüle 2287554

Resimdeki gibi ekran kartını bağla sorun tekrarlayıp tekrarlamadığını söylersin. Eğer devam ederse bir yol daha söyleyeceğim.

Hocam yaklaşık 25 dakikadır test devam ediyor ve sistem kapanmadı.
 
Rehberi uygula.


Hocam WattMan'dir diyerek rehberi uyguladım çözülmedi her oyun başlattığımda yeniden başlıyordu ve AMD sürücü hatası veriyordu yine. Gittim 3080 ile takas ettim birisine durumu söyleyip. Dün Ghost Recon'u açtım yeniden başlamadı PC ama bugün CoD Modern Warfare'i yine açmaya çalıştım ve yeniden başladı PC.
 
Memtest86 ile RAM testi yap.

 
Memtest86 ile RAM testi yap.


Şöyle bir test yapıyorum şu an.

Şöyle bir test yapıyorum şu an.

Windows bellek tanılama aracı Windows + r ile bir kod yazdım.

Herhangi bir sıkıntı olmadı yaptığım testte de aynı zamanda işlemci testi de yaptım onda da bir şey çıkmadı.
 
Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı