Oyun bağımlılığı

Yetişkin bir insansa niye bu kadar karışmaya çalışıyorsunuz onu anlamadım. İsterse oyun bağımlısı olur, isterse her gün kafelere gider bütün gün boyunca. Birinin kişisel eşyasına, telefonuna izinsizce girmekten bahsediyorsunuz. Bunun yerine düzgünce konuşsanız olmaz mı mesela? İki normal insan gibi?

Ve sadece "yakınım" diyorsunuz.
Kaç yaşındasınız bilmiyorum ama lütfen konuyla ilgili bilginiz varsa konuşun yoksa da lütfen cevap yazmayın. Burda bahsettiğim kişi oyun bağımlılığı yüzünden hayatından kopmuş ailesiyle her gün kavga eden ve sinir krizleri geçiren bir insan. Forum kuralları gereği size saygılı konuşmaya çalışıyorum lütfen bilmediğiniz konular hakkında yorumlar atmayın. Düzgünce konuşsanız demişsiniz ben konuşmuşum ki sonuç alamayıp buraya yazmışım. İyi günler

Kıskanıyorlar hocam. İnsanların oyun oynamasını yediremiyorlar. Herkesin kendileri gibi olmasını ve bu kapitalist sisteme ayak uydurmasını istiyorlar. Eğer kendilerinden farklı bakış açısında olan bir insan görürlerse onu dışlıyorlar ve kalıplaşmış toplum sözleriyle onu toplumdan ayırıyorlar. Bir nevi Platon'un Mağara Alegrosi gibi.
Hocam, ben kendim de günde 4-5 saat oyun oynayan birisiyim ayrıca yazılımcıyım kapitalist sisteme platonun mağara alegrosisine nasıl bağladın bilmiyorum😃

Son düzenleme:
Kaç yaşındasınız bilmiyorum ama lütfen konuyla ilgili bilginiz varsa konuşun yoksa da lütfen cevap yazmayın. Burda bahsettiğim kişi oyun bağımlılığı yüzünden hayatından kopmuş ailesiyle her gün kavga eden ve sinir krizleri geçiren bir insan. Forum kuralları gereği size saygılı konuşmaya çalışıyorum lütfen bilmediğiniz konular hakkında yorumlar atmayın. Düzgünce konuşsanız demişsiniz ben konuşmuşum ki sonuç alamayıp buraya yazmışım. İyi günler

Hocam, ben kendim de günde 4-5 saat oyun oynayan birisiyim ayrıca yazılımcıyım kapitalist sisteme platonun mağara alegrosisine nasıl bağladın bilmiyorum😃
Yaşım küçük değil. Ve bana yazdığınız yorum da pek hoş değil. Buraya önceden yazdığınız kadarıyla siz haksız durumdasınız normalde. Yetişkin birinin eşyasına sırf oyun oynadığı için izinsizce girmeye çalışıyorsunuz gibi anlaşılıyordu. Bu kadar sinir krizi vesaire geçirecek kadar bağımlı olduğunu bahsetmemişsiniz. Sadece sürekli oyun oynayan, normal yetişkin biri gibi algılanıyor yazdıklarınızda.

Ama bu safhadaysa, o bağlandığı oyunu silmeye çalıştığınız için sizin o bahsettiğiniz çözüm bir işe yaramaz. Dediğiniz gibi aşırı bağımlılığı varsa ve sizde bu bağımlı olduğu şeyi silmeye ve tamamen yok etmeye kalkışırsanız sorunu çözemezsiniz. Tamamen ters teper, daha da sinirli olur. Sildiğiniz için sizinle sürekli kavga eder hatta. Çünkü oyun da olsa saatlerini harcıyor ve siz kafanıza göre dijital de olsa emeğini siliyorsunuz.

Profesyonel destek almasını sağlamanız gerek. Sinir krizleri geçiriyorsa, kavga ediyorsa düzgünce konuşup ikna ederek bir uzmanla görüştürün. Bir kez yetmiyorsa her gün konuşun.

Yoksa bu silme eylemiyle veya yasaklayıcı zihniyetle hiçbir yere varamazsınız. Olayı büyütürsünüz sadece.

Forumdaki kimsenin ruh sağlığı konusunda da uzman olduğunu sanmıyorum. O yüzden buradan yardım aramak yerine, bir uzmana danışın dediğim gibi.

Büyüdükçe heves gidiyor zaten, boşverin.

Bir insanın okul hayatı bitene kadar günde max 2 saat oyun oynaması gerektiği kanaatindeyim. Aynı yollardan ben de geçtim. Sabahlara kadar oyun oynardık. Fakat şu anki aklım olsa günde en fazla 1-2 saat oyun oynardım. Oyun oynamak bana herhangi bir şey kazandırmadı ama çok şey götürdü. Pişman değilim zaten olsam da artık fayda etmez.

Yapabiliyorsanız kısıtlayın ama cezalandırma şeklinde değil, denetim şeklinde.

Yakınınızın oyun bağımlılığı daha da endişe verici ve tehlikeli duruma gelmeden harekete geçmek gerekebilir. Telefonuna müdahale etmek, kişisel alanının ihlaline girebilir ve ilişkileri daha da kötüleştirebilir. Yakınınızla empatik bir şekilde iletişim kurmayı düşünebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı