Oyun bilgisayarı için İntel işlemci mi AMD mi?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

çırak358

Hectopat
Katılım
11 Ağustos 2014
Mesajlar
20
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Öncelikle merhaba, Benim merak ettiğim bir şey var, oyun bilgisayarında İNTEL işlemciler mi daha iyi AMD işlemciler mi? Oyunlarda hangisi daha iyi performans veriyor? Yardımcı olursanız sevinirim, şimdiden teşekkürler.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Oyunlarda işlemci performansı önemli değildir.
Önemli olan ekran kartıdır. Genel olarak üst seviye sistemlerde intel tercih edilir çünkü intelin üst seviyedeki performansı kesinlikle amd den daha iyi. (oyundan bahsetmiyorum render vb.)
Bence orta düzeyede de intel tercih edilmeli amd ye göre daha garanti gibi geliyor bana ama bu tamamen tercih meselesi oyun performansında farkının olacağını sanmıyorum. (1-2 fps)
 
Son düzenleyen: Moderatör:
İşlemci için bütçeniz tam olarak nedir? Ona göre biz de İntel' mi Amd' mi söyleyelim.;)
 
Bütçeye göre ve kullanacağın seviyeye göre değişir.
 
Ben işlemci almak için değil, bilgi toplamak için böyle bir soru sordum, sizde bilgilerinizi ve düşüncelerinizi söyleyinki bilmeyenlerde öğrensin benim amacım bu. Birde bu konuyu nekadar uzatırsak okadar iyi çünkü, işlemciler hakkında bilmediğimiz daha çok şey var böylelikle herkez öğrenmiş olur.
 
Amd ucuz gibi görünür ama pahalıdır. Fazla enerji tüketimi daha yüksek bir power supply gerektirirken aynı zamanda faturaya da yansıtır. eğer üst seviye diziyorsan i5 4690 tavsiye ederim.
Tabi AMD de çok da kötü değildir, arkadaşların dediği gibi para seviyesine göre AMD'nin iyi iş yaptığı yerler de vardır.
Genelde performans için INTEL ekonomi için AMD tavsiye edilir.
 
600 TL ve aşağısı bir bütçen varsa işlemci için bence kesinlikle AMD.
 
Benim bir arkadaşım 650-700 lira arası bir oyun bilgisayarı toplamak istiyor, fiyat çok düşük ama yinede bu fiyatta bir bilgisayar toplanabilir mi, toplanabilirse önerileriniz nelerdir. Şimdiden sağolun.
 
Fiyat / Performans en önemli etken. F/P oranı hangisinin düşükse onu tercih etmelisin. AMD ve İNTEL farklı firmalar aynı kategorilerde yarışan.
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Geri
Yukarı