Oyun bilgisayarı için Intel mi AMD mi?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Cihan Taşçı

Hectopat
Katılım
19 Ekim 2014
Mesajlar
25
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Yeni bir oyun bilgisayarı toplamak istiyorum. 200 tl civarı amd toplıyacaktım ama konularda amd nin çok kötü olduğundan bahsediyorlar. O yüzden intel e geçmek istiyorum. Ama intel de pahalıya kaçıyor. :)
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Bütçe 2000 TL'den fazla ise İntel seçmelisiniz.
 
Amd'nin kötü olduğu bir durum yok bütçe 2000 TL'nin altındaysa Amd önerilir yüksek ise ileride render gibi işlemlerde intel önerilir sırf oyun içinse 2000 TL'ye Amd toplanması çok iyi olacaktır youtube'dan incelemelere bakabilirsiniz.
 
Bu insanların derdi ne? Amd'nin bir kötülüğünü hiç gördünüz mü? Bu insanlar neden AMD'yi suçlarlar hiç anlamıyorum.
 
Amd İntel'e göre daha ucuz. Bunun nedeni tek çekirdek performansından kaynaklanıyor. Amd halen 32 Nm'lik mimariyi kullandığı için tek çekirdekte İntel'e kıyasla daha az performans veriyor. Fakat oyunların (strateji oyunları hariç) yükünü artık ekran kartları taşıyor. Bu durumda işlemciye değil ekran kartının bütçesini arttırmak daha faydalı.
 
Tecrübe ve arkadaşlarımla yaptığım sohbetlerden vardığım kanı online oyunlar oynuyorsan (WoW, TESO,LoL, Dota vb) intel ama bu demek değilki amd ile online oyun oynanmaz illaki oynanır ama intel daha ön planda. Onun dışında bütçen ile alakalı f/p olarak AMD çok iyi bir yerde.
 
Amd topluyorum o zaman iyi bir sistem önerebilir misiniz :)
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Bütçe 2000TL ise sıkıntısız FX-6300 yönel. Intel bu bütçede tercih edilmez.
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Geri
Yukarı