Oyun FPS-Hz ilişkisi nasıl olmalıdır?

Makaleler
1
Arkadaşlar bir sistem almayı düşünüyorum bütçemin dahilinde merak edenler için sistem;

Oyunlarda ortalama 80-90 FPS veriyor yanlış bilmiyorsam. Sorum şu ki örneğin ben bu sistemle Witcher 3 oynatsam ortalama 50 FPS verse benim düşündüğüm monitör 1 ms 75 HZ olduğundan akıcı oynayabilir miyim? Bir diğer örnek ise mesela aynı monitör ile 75 Hz 1 ms monitörde online 120 FPS'lik bir oyunu FPS yüksek olduğu için donma olarak mı oynayacağım anlamına geliyor? HZ düşük olduğu için ekran kartı rahat oynatıp FPS verse dahi takılma mı olacak? ( Gerçi FreeSync olacak ama onu hesaba katmadım)

Son düzenleyen: Moderatör:
Yüksek FPS'ten dolayı sıkıntı yaşamazsınız, yaşasanız bile FPS'i sabitlersiniz olur biter. Düşük FPS konusunda ise FreeSync açarsanız rahatsız etmeyeceğini düşünüyorum. Onda da en kötü ayarları kısıp 60 FPS alır, monitörün yenileme hızını da 60 HZ yaparsanız akıcı bir şekilde oynarsınız. FreeSync ciddi bir avantaj.

Hayır siz olayı çok yanlış anlamışsınız. FPS'nin monitörün HZ'sinden düşük olması herhangi bir soruna yol açmaz donma falan gibi. FPS monitörün HZ'sinden yüksek olursa örneğin bahsettiğiniz örnekteki gibi 75 HZ monitörde 120 FPS ile oynarsanız onu 75 FPS gibi görürsünüz. Gene donma takılma falan olmaz merak etmeyin. Sadece görüntüde yırtılma olabilir onu da FreeSync açarak halledebilirsiniz.

Hayır siz olayı çok yanlış anlamışsınız. FPS'nin monitörün HZ'sinden düşük olması herhangi bir soruna yol açmaz donma falan gibi. FPS monitörün HZ'sinden yüksek olursa örneğin bahsettiğiniz örnekteki gibi 75 HZ monitörde 120 FPS ile oynarsanız onu 75 FPS gibi görürsünüz. Gene donma takılma falan olmaz merak etmeyin. Sadece görüntüde yırtılma olabilir onu da FreeSync açarak halledebilirsiniz.
Anladım kardeşim öncelikle teşekkür ederim. O zaman bu bağlamda daha yüksek hz li monitör almanın pek bir anlamı olmuyor diyebilir miyiz?

Eğer CS:GO, LOL, Fortnite, PUBG tarzı rekabetçi oyunlar oynayacaksan alabilirsin. Ayrıca 144 HZ monitörde 75 FPS de alsan sana faydası olur. Bu konuya bakmanı öneririm :

Riva Tuner yazılımında bulunan "Scanline Sync" özelliğini kullanıp yırtılmaları ve input lagı olabilecek en düşük seviyeye getirerek oyunları temiz bir şekilde oynuyor yabancılar.Fakat bu bahsettiğim olay hakkında Türkçe kaynak henüz yok gibi birşey. Bahsettiğim özelliği nasıl, neye göre ayarlayacağımı (Çözünürlük , monitör hz etmenleri) ben de bulamadım henüz. Umarım işin ehli olan kişiler bu olayı aydınlatırlar rahatça biz de kullanırız.

Ali bey duy sesimi saygılar :) @Ali Güngör

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı