Benim bu konudan çıkardığım sonuç çoğu kişinin ve sorduğum bir bilgisayar mühendisi öğretmenim gibi Python'la başlayıp yazılım nedir bu işin mantığı nedir algoritma nedir bunları öğrenmem daha sonra C# C++ veya JS öğrenmem yönünde ben çoğu oyun motorunu öğrenmek istiyorum. Boş zamanım çok fazla bu yüzden teker teker hepsini öğreneceğim şu anda yaşım 12 ben başlamak için biraz geç olduğunu düşünüyorum sizce birden fazla oyun motorunu ve en çok kullanılan 8 10 dili şimdiden bilmem ileride işime yarar mı? Cevap veren herkese çok teşekkür ederim.
Öncelikle en çok kullanılan 8-10 dili bilmene gerek yok, dil öğrenmek böyle bir şey değil. Her dilin kendince avantajı dezavantajı var bu yüzden alanlara ayrılmış durumda zaten yazılım dünyası. Örneğin yapay zeka için python kullanılırken oyun alanında çoğunlukla c++ kullanılır.
Çoğu oyun motorunu da öğrenmeye gerek yok, bu kafayla başlama yazılıma. Önce otur algoritma nedir, programlama nedir temelini öğren. Daha sonra bir dil seç ki oyun yapmak istiyorum diyorsun sana 2 seçenek sunabilirim.
C# öğrenirsen Unity ile devam edersin. Hem C#'ı öğrenmiş olur hem de bir oyun motoru neler yapar onu öğrenmiş olursun ki bu kısa sürecek bir şey değil.
C++ öğrenirsen ister Unreal Engine öğrenirsin ister kendi oyun motorunu yazarsın istersen SFML, SDL gibi kütüphaneleri kullanarak sadece C++ ile oyun yazarsın.
Çok dil bilmek değil, alanını iyi bilmek algoritmayı iyi bilmek problem çözmeyi başarabilmek seni öne atar. Oyun alanındayken gidip de python, javascript tarzı bir dil bilmene de gerek yok ki
@Shimada Sensei nin de dediği gibi, C ailesiyle başlaman çok daha oturaklı olur, pyton bana kalırsa yapay zeka, veri bilimi gibi alanlara girmeyeceksen tamamen fuzuli giriş yapılması.