Oyun programlamak için Python vs C#

Kodu daha kolay çözebileceğin bir oyun motoru. Ders videolarına kendi yönlendiriyor.

Veya doğrudan Python ile de oyun yazabilirsin. Gerekli kütüphaneleri mevcut. Ama hakim değilsen zor iş. (imkamsız).

Python ile GUI kütüphaneleri pek gelişmiş değil o yüzden Python yerine C# ve biraz daha profesyonel sevilerde C++ öneririm. Java ise bu iki dil kadar önemli değildir oyun sektöründe. Eğer algoritma bilgin varsa az çok programlama biliyorsan direk C# öğrenmeye başla. Yok diyorsan daha basit olması ve kolay öğrenebilmen adına Python'la başlamanı ve sonra C#'a geçmeni tavsiye ederim.

Arkadaşlar YouTube'da Mustafa Murat coşkun hocanın Python 3 dersleri ile başlayıp Oop'ye kadar geldim. Şimdilik pek kavrayabildim denemez. Oyun programlamak istiyorum. Sizce C# gibi başka bir dile geçmeli mi yoksa Python ile sonuna kadar gidip sonra başka dillere mi geçmeliyim?

Bence C#'a geçmelisin Unreal Engine ise A++ sınıf bir oyun geliştirmek zor olacağı için geçmeni tavsiye etmiyorum. Eğer grafikleri sorun ediyorsan Unity'de post processing kütüphaneleri var, şu an assetlardan kaldırıldı ama eğer istersen sana gönderebilirim, genellikle Unreal Engine ile arasındaki fark anlaşılmıyor.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı