Oyun grafikleri gelecekte nasıl olur?

Hocam bundan 10 sene önce çıkan oyunlar içinde emin ol aynısını söylüyorlardır aklımız yetmesede kesin daha iyisi çıkar.

Evet Half-Life bile o zamanda grafikleriyle oynanışıyla her yönüyle mükemmel bir oyunmuş, şu an yüzüne bile bakılmaz grafikler ama ben hala oynuyorum arada güzel oluyor.
 
Bence şu anda GTA 5'in grafikleri bile oldukça gerçekçi ve daha da abartmaya gerek yok. Ama oyuncular etkileyici grafik istediği için artık mat yüzey bile yansıtır gelecekteki oyunlarda.

Bakınız: Cyberpunk 2077
 
GTA 7 veya 8 GTA III ya da Vice City kalitesinde olacağına yemin edebilirim ama ispatlayamam.
 
2050'ler de 2060'lar da oyun grafikleri nasıl olacak sizce benim aklım almıyor daha iyi grafik nasıl olabilir zaten yeterince gerçekçi nasıl daha ötesine geçilebilir olamaz yani şuraya bakar mısınız?

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu grafiğin ötesine geçilebilir mi aklım almıyor benim daha ne olabilir yani anca iyileştirmeler yapılır.
Şu anda zaten Gerçeğe yakın grafikli oyunlar yapılabiliyor ama bunu sunamıyorlar çünkü minimum sistem gereksinimi 3090 olursa kimse oynamaz.
 
Yok aga ben Forza'nın üstüne grafik tanımıyorum.
Forza deneme şansım olmadı daha ama haklısın Forza'nın üzerine grafik bende tanımadım, tanımamak da gerek. Red Dead Redemption 2'de iyi.

Şimdi şöyle düşünebiliriz: GTA 2'den 3'e büyük bir değişim oldu, GTA San Andreas'dan GTA 4'e büyük bir değişim oldu, GTA 4'ten GTA 5'e daha küçük bir değişim oldu, GTA 5'ten Read Dead Redemption 2'ye fark edilir olsa da pek de büyük bir değişim olmadı. Yani grafik iyileştirmeleri giderek azalıyor. Ama GTA 5'in yapay zekası ile Red Dead Redemption 2'ninki karşılaştırılamaz bile. Yani artık oyun yapımcıları yapay zeka gibi konulara yoğunlaştı. Microsoft Flight Simulator 2020 de grafik teknolojisinin şu anda ne durumda olduğu gösteren oyunlardan birisi.
 
Aslında gelecekte oyunların, medyanın veya herhangi bir şeyin nasıl olacağını öngörebilmek için geleceğin teknolojisinden de haberdar olmamız gerekir, çünkü hayat her daim teknoloji endeksli ilerlemiştir, belki de "gerçek" üç boyultu -çok panelli ekranlar- ekranlar üretilecek belki komple farklı bir veri işleme tipine geçilecek belki de başka bir şey.

Yani demem o ki geleceği gelecek yapan şey ilerlemedir-gelişimdir ve teknolojiye baktığımız zaman geleceği tahmin etmek kolaylaşır.
 

Geri
Yukarı