Oyun için AMD vs. Intel

AMD yeni nesilde de tekli çekirdekte geride maalesef (Ryzen 9 hariç. Hala ortalıkta görünmüyor). Bunu çıkan benchmark sonuçlarına bakarak anlayabilirsiniz. 3800X'in sonuçlarına göz atarsak 8700K'dan geri kaldığını görebilirsiniz tekli çekirdekte. Çokluda ise çekirdek sayısı fazlalığından mantıken önde. 7 nm ile de güç tüketimi bariz şekilde düşmüş. Saf oyun performansı için hala Intel alınır. Şahsen 8700K sahibi olmasam yeni nesili beklerdim.

AMD'nin bence eski kartları eski işlemcileri daha güzeldi isimleri falan isme bak bea HD 7850, FX 8350 çok karizmatik geliyor. Bence AMD İnteli terletecek kadar bir işlemci yapmayacaktır ben İntel tercih ederdim ama 2011-2012'de toplayacak olursam AMD derdim.
Hocam siz tersten geliyorsunuz galiba.

2 yıl önce de 7600k çıktığında tekli çekirdeği övülüp "oyunlar tekli çekirdek seviyor Ryzen geride" diye Intel'i savunanlar vardı. Bugün bakın 6 çekirdek oyunlarda 7600k nasıl da boğuluyor,

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Aynı şey yarın öbürgün i5 8400 ve 9400f'ün başına da gelecek. Ryzen 2600 %50 multicore avantajıyla öne geçecek.

AMD yeni nesilde de tekli çekirdekte geride maalesef (Ryzen 9 hariç. Hala ortalıkta görünmüyor). Bunu çıkan benchmark sonuçlarına bakarak anlayabilirsiniz. 3800X'in sonuçlarına göz atarsak 8700K'dan geri kaldığını görebilirsiniz tekli çekirdekte. Çokluda ise çekirdek sayısı fazlalığından mantıken önde. 7 nm ile de güç tüketimi bariz şekilde düşmüş. Saf oyun performansı için hala Intel alınır. Şahsen 8700K sahibi olmasam yeni nesili beklerdim.
İşlemci daha çıkmadı, gerçekte belki de teoriden farklı olur.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı